Změny u Yamahy

Tovární týmy japonské Yamahy v šampionátu World Supersport dostanou novou krev v podobě Fabiena Foreta a Kevina Curtaina.

Tovární tým Yamaha Belgarda, starující se stroji Yamaha YZF R6 v Mistrovství Světa Supersport, oznámil své jezdecké složení pro sezónu 2004. Vedle již dříve podepsaného Jürgena vd Goorbergha, který pouze prodloužil s tímto týmem smlouvu, podepsal nyní nový kontrakt bývalý Mistr Světa Supersport, francouzský jezdec Fabien Foret. Bez práce se tak ocitl letošní týmový kolega Holanďana Goorbergha, italský jezdec Simone Sanna, který se vedle supersportového šampionátu poohlíží po místě v Grand Prix 125 ccm, kam by se rád vrátil.
"Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal s Yamahou Belgarda, protože vím, jak dobré mají motocykly," říkal po podpisu Foret, který na strojích Yamaha jezdil koncem devadesátých let minulého století doma ve francouzském šampionátu. "Nyní se budu moci soustředit na pokus o okamžitý zisk světového titulu. Již se nemůžu dočkat testování, které se koná příští týden. Jsem si jistý, že partnerství Yamaha - Foret bude úspěšné."
"Jsme spokojení, že máme dva jezdce, kteří mohou získat titul," komentoval situaci manažer týmu Claudio Consonni, pro jehož tým angažování Foreta znamená, že poprvé v historii nebudou mít domácího, italského jezdce.
Stejně jako Yamaha Belgarda, tak i druhý tovární tým ze šampionátu šestistovek, německý tým Yamaha Deutschland, nasadí do příští sezóny nového jezdce. Vedle Christiana Kellnera, který za Yamahu nastoupí již ke své šesté sezóně, nastoupí australský, devítinásobný mistr Kevin Curtain, který má na svém kontě již i dvě vítězství v Mistrovství Světa Supersport. 31 roků starý jezdec za tento tým nastoupil již v posledních dvou letošních závodech, když nahradil Jörga Teucherta.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist