WCM opět diskvalifikován

Cliffordův tým WCM byl včera večer opět diskvalifikovaný z další Grand Prix, stejně jako ve Welkomu pro porušení článku 2. 2. 1. FIM technických pravidel.

Stejně jako před čtrnácti dny, tak i nyní nebyl tým Harris WCM a jeho jezdci Chris Burns a David De Gea vpuštěni do kvalifikací o postavení na startovním roštu nedělního závodu třídy MotoGP při Velké Ceně Japonska. Přestože tým zahájil ihned po GP ve Welkomu modifikaci svých motorů, opět komisaři FIM pro porušení článku 2. 2. 1. FIM technických pravidel.
Dle oficiálního prohlášení FIM, které bylo vydané dnes ráno, rozhodl se technický šéf odmítnout start týmu Harris WCM pro porušení právě již zmíněného článku technických pravidel. Peter Clifford okamžitě proti tomuto rozhodnutí podal protest, který ovšem nebyl vyslyšen a rozhodnutí vyřadit Harris WCM z tohoto podniku poté potvrdili i komisaři FIM jejichž rozhodnutí je konečné.
Tým WCM podal proti rozhodnutí FIM protest k mezinárodnímu soudnímu dvoru (prozatím pouze proti rozhodnutí z Welkkomu). Slyšení tohoto dvoru se uskuteční 16. května tohoto roku.
Tým WCM se tak již nyní může opět soustředit na další Grand Prix, která se jede za dva týdny ve francouzském Le Mans.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist