V sobotu se na Masarykově okruhu koná akce Motorekord

Na Masarykův okruh se po několikaleté odmlce vrací populární akce Motorekord. Vyznavači jedné stopy mají možnost zapojit se do unikátního pokusu o rekord. Organizátoři zvou v sobotu 23. září všechny motorkáře na hromadnou jízdu po závodní dráze Automotodromu Brno.

Motorekord má na Automotodromu Brno dlouho tradici, v roce 2014 ji navštívil prozatím rekordní počet necelých 4 tisíc motorkářů. Toto číslo letos organizátoři chtějí překonat.

„Kromě samotného pokusu o rekord je to pro všechny motorkáře hlavně příležitost, jak se potkat a společně se rozloučit se sezónou. Akce původně vznikla jako spontánní vzpomínka na tragicky zesnulého pilota MotoGP Marca Simoncelliho a postupně se rozrostla do podoby největší hromadné jízdy v České republice. Tradici na pár let přerušila covidová opatření, ale letos se nám pro Motorekord na poslední chvíli podařilo najít velmi atraktivní zářijový termín, i proto věřím, že se v sobotu sejdeme v hojném počtu,“ vysvětluje myšlenku akce předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.

Rekordní jízda odstartuje o půl dvanácté

Společná jízda začíná v 11:30, ale organizátoři doporučují, aby motorkáři dorazili s předstihem. „Naší prioritou je, aby si účastníci Motorekord užili na maximum. Nejpozději o půl dvanácté by tak všichni zájemci měli být v areálu Masarykova okruhu, aby bylo jisté, že se na dráhu bez problému dostanou,“ říká sportovní ředitel Automotodromu Brno Miroslav Bartoš.

Mezi motorkáři je akce velmi populární. „Pro každý ročník vydáváme speciální edici samolepek a není výjimkou, že k nám jezdí lidé, kteří mají na svém stroji nalepené všechny ročníky. Proto si i letos všichni účastníci hromadné jízdy odvezou nový kousek do sbírky,“ dodává Ivana Ulmanová.

Akce pro stroje všech kubatur

Pokusu o rekord se mohou zúčastnit všichni motorkáři bez rozdílu. „Nezáleží na kubatuře ani typu stroje. Motorkáři mohou dorazit na všem, co má dvě kola, řídítka a motor. Vítáme majitele silných sportovních motorek, skútrů, cestovních endur nebo historických strojů. Jedinou podmínkou je vyhovující technický stav,“ uzavírá Bartoš. Registrace na akci není nutná, ale lidé mohou dát organizátorům o své účasti vědět přihlášením na facebookovou událost.

Účast na hromadné jízdě je zdarma. Před společnou vyjížďkou a po ní se mohou zájemci zúčastnit jízd veřejnosti a vydat se na trať na libovolný počet 25minutových jízd. Jedna jízda přijde na 800 Kč. V rámci doprovodného programu se akce zúčastní složky integrovaného záchranného systému, stejně jako zástupci motocyklových značek a motocyklového vybavení.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist