V Jerezu skoncil serial CEV

Mezinarodni mistrovstvi Spanelska skoncilo dnes na okruhu v Jerezu. A rozhodlo take o poslednim mistru, tedy v kategorii do 125 ccm. Pred poslednim zavodem bylo poradi na spici nejslabsi tridy nasledujici: Ital Stefano Bianco mel 100 bodu, Spanel Mateo Tunez 98 a teoretickou sanci na celkove prvenstvi mel i vitez posledniho zavodu z Valencie, jezdec MotoGP Academy, Brit Bradley Smith (14 let) - 79 bodu.

Zavod, ktereho se zucastnilo i nekolik jezdcu Grand Prix ,se musel jet na dve casti. A o novem mistru se nakonec rozhodlo jeste v jeho prvni casti, tedy pred vyvesenim cervene vlajky. Po tezkem padu byl bohuzel helikopterou prevezen do nemocnice prave italsky jezdec Stefano Bianco (dvojnasobna zlomenina panve) a tak jeho nejvetsimu souperi,domacimu Mateovi Tunezovi, stacilo dojet do cile do 10. mista. To se mu take podarilo (skoncil jako 9.) a stal se mezinarodnim mistrem Spanelska v kubature do 125 ccm. Vitezstvi si stejne jako ve Valencii zajistil Brit Bradley Smith na Honde tymu MotoGP Academy pred tovarnim jezdcem KTM Michaelem Ransederem z Rakouska a svym krajanem Danielem Webbem, rovnez z MotoGP Academy. Mimochodem tento 15-ti lety anglicky teenager, vazici pouhych 37 kilogramu, pojede v pristim roce kompletni sezonu Grand Prix v tymu Alberta Puige (na snimku).
Jediny cesky jezdec na satrtu finaloveho zavodu, Patrik Vostarek na Honde, se bohuzel do zavodu neprobojoval, nebot v kvalifikaci skupiny "B" absolvoval pouha 3 merena kola a skoncil jako 31. z tricetidvou trenujicich jezdcu.
O dalsich dvou mistrech se rozhodlo uz minuly vikend a stali se jimi ve formuli "Extreme" Spanel José David De Gea z tymu Wurth Honda BQR, pochopitelne na motocyklu Honda a v kategorii Supersportu jeho krajan Arturo Tizon (na snimku) z tymu PromoRacing na Yamaze, ktery jak znamo jezdil v poslednich trech zavodech sezony misto naseho jezdce Radka Rouse zavody Grand Prix, kdyz nejlepe zajel v Turecku jako 18.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist