TZ týmu Elit Grand Prix

Druhý kvalifikační den Africa´s Grand Prix - Dario Giuseppetti 16. místo, Thomas Lüthi 23. místo.

V dopoledním volném tréninku třídy 125 zajel Thomas Lüthi 19. nejrychlejší čas a druhý pilot týmu ELIT Grand Prix Racing Dario Giuseppetti 22. čas. Při tréninku se vyskytly drobné technické problémy, které se podařilo před odpolední kvalifikací odstranit.
V odpoledním kvalifikačním tréninku předvedl dle našeho názoru výborný výkon Dario Giuseppetti, kterému se oproti páteční kvalifikaci podařilo zrychlit o 3 sekundy! Výsledným kvalifikačním časem 1,41,959 pak obsadil velmi dobré 16. místo. Odstup od nejrychlejšího Itala Doviziosa ovšem činí jen 1 vteřinu. Pro Daria, který je nováčkem MS a na okruhu Phakisa Freeway jede poprvé, je to nesporný úspěch.
Dario Giuseppetti:
„S kvalifikačního výsledku mám radost, podařilo se mi dostat do správného tempa a postupně neustále zrychlovat. Zítra určitě zabojuji o bodované umístění v první patnáctce.“
Thomas Lüthi se oproti páteční kvalifikaci také zlepši, ale jeho výsledný čas 1,42,634 stačil pouze na 23. pozici. Odstup od kvalifikačních časů výše umístěných závodníků je však nepatrný. Thomas zajel velmi dobrý čas již ve třetím kole kvalifikace, ale pak čekal na rychlejší závodníky a již nenašel správný rytmus.
Thomas Lüthi:
„Bohužel jsem po dobrém vstupu do kvalifikace ztratil rytmus a nepodařilo se mi jej znovu získat. S výsledkem jsem nespokojen a zítra se pokusím probít startovním polem na bodovaná místa.“
Pro zítřejší warm-up a závod prodělají oba motocykly jen drobnou změnu v nastavení převodovky, jinak obě Hondy fungují velmi dobře, o čemž svědčí statistické údaje z dnešní kvalifikace. Dario měl 5. nejlepší top speed a Thomas 7., v ukazateli průměrná top speed, která je měřena jako průměr pěti nejvyšších top speed každého závodníka, pak byl Thomas 3. a Dario 4., jako 2 nejrychlejší Hondy v celém startovním poli.
Zítra po závodě Vám přineseme další informace.
Pavel Vokatý
ELIT Grand Prix Racing Team

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist