Tradiční čtvrtek před Grand Prix

Jako před každou Grand Prix, tak i před tou německou bylo v paddocku sachsenringského okruhu rušno.

Bouřka doplněná vydatnou vodní sprchou doplnila dnešní poslední volný den před Grand Prix Německa. Tato bouřka zároveň oznámila jezdcům, že můžou počítat s náhlým přívalem vody i během jejich kvalifikačních snažení nebo také přímo během nedělního závodního programu.
Loňský vítěz a aktuální vedoucí muž šampionátu měl zřejmě zvláštní důvod sledovat předpověď počasí, protože se na okruhu Sachsenring objevil se zabaleným krkem a se slabou horečkou, která jej náhle překvapila během posledních dnů. "Vždy mě náhle zaplaví tato horečka, nevím proč," komentoval svůj stav Valentino Rossi.
Rossiho jeden z největších rivalu Max Biaggi prohlásil mimo opětovném upozornění na obvykle krásný závod na tomto okruhu, také na to, že se již těší na krátkou dovolenou, která po tomto závodě následuje.
Naopak brazilský jezdec Alex Barros se před deštěm schoval v Mobilní klinice dr. Costy, kde se podrobil fyzioterapii své nedávno zraněné ruky. "Alex absolvoval v době volna malou operaci paže, jeho zranění se dobře hojí. Sice má ještě bolesti, ale zítra ráno nastoupí a teprve poté se rozhodnu, zda nastoupí k závodu," říkal po Barrosově kontrole dr. Claudio Costa.
Toto zranění donutilo Barrose odsedět si jeho oblíbený fotbalový zápas, který dnes sehráli jezdci MotoGP (např. Biaggi, Hopkins, Edwards, Haga a McWilliams) v rámci charitativní akce s týmem německých osobností a hvězdných sportovců, jako tradičně putoval výtěžek této akce na konto organizace Riders for Health.
Velmi očekávaná byla také úvodní tisková konference, kde mimo nejočekávanějších Valentina Rossiho a Maxe Biaggiho promluvili také domácí Steve Jenkner a Alex Hofmann, společně se španělským jezdcem Fonsi Nietem.
Valentino Rossi promluvil také na téma svého příštího kontraktu, kdy sice nepotvrdil zákulisní informace o tom, že již podepsal novou smlouvu, ale její podpis označil za velmi blízký. "Právě v těchto dnech jednám s Hondou, ještě máme několik drobností k jednání," říkal Rossi. "Honda má mé předkupní právo a tak doufám, že budu schopný učinit prohlášení během dvou nebo tří dnů," dodal jezdec, který také potvrdil své požadavky na jednoroční smlouvu.
Max Biaggi následně mluvil o možnosti startu na plně továrním stroji, který již dříve byl oznámený s termínem naší Grand Prix v Brně. K velkému údivu novinářů však Biaggi vyvrátil tyto plány Hondy, když poznamenal: "Mluvil jsem s Hondou a mohu říci, že nový motocykl nedostanu," oznámil světu Biaggi. "Je naděje, že dostanu něco nového, ale stejně musím čekat a uvidím co se stane."
Po tomto vyjádření Rossiho a Biaggiho ciničtí lidé zřejmě budou předpokládat, že pokud Rossi bude dále protahovat podpis smlouvy s továrnou Honda, může nastat situace, kdy samotná Honda začne vyrovnávat materiálový odstup mezi oběma italskými jezdci. Případný úspěch Biaggiho na tovární technice může zatlačit Rossiho v jednání do pozice, kdy mu začne více záležet na podpisu této nové smlouvy. Uvidíme jak se vše vyvine.
Fonsi Nieto na tiskové konferenci prohlásil, že je schopný vyhrát, ačkoliv jeho cíl je pokračovat ve zlepšení své formy, když dle vlastních slov je teprve na osmdesáti procentech jezdeckého potenciálu.
Steve Jenkner nejprve zažertoval, že to vypadá, jako by nechtělo vůbec přestat pršet, ale pak dodal, že osobně preferuje suché podmínky. "V každém případě zde během víkendu očekávám 200 000 lidí a to slibuje dobrou Grand Prix, jistě největší v mé kariéře," doplnila německá naděje na vítězství v závodě třídy 125 ccm.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist