Testy na Sepangu (4)

Po Hondě ukončily dnes testování na horkém a vlhkém Sepangu také Kawasaki, Suzuki a Moriwaki. Nyní má zelenou Yamaha.

Ukončení první fáze testování přinesl dnešní den pro malajsijský okruh Sepang. Zatímco továrna Honda sbalila své věci již včera, týmy Kawasaki, Suzuki a Moriwaki (včera jsem milně uvedl, že Moriwaki také konči, za což se omlouvám) pokračovali ve svém snažení při čtvrtém, závěrečném dnu testování. Tento den přinesl úsměv na tváře všech členů těchto tří týmů, když konečně zaznamenali pokrok ve svých přípravách na letošní sezónu MotoGP. Všichni se již těší na svůj návrat, který by se měl odehrát za dva týdny.
Poté co včera hovořil k novinářům americký jezdec John Hopkins velmi smutným tonem neskrývajíc zklamání nad strojem Suzuki GSV-R, zářil dnes radostí a všechny ujišťoval, že předem stanovené cíle byly dosaženy. "Dnes ráno jsem byl schopný dostat se do 2:03 a to byl můj cíl před příjezdem na Sepang. Oba, já i Kenny, jsme se dohodli, že tohle je konečně Suzuki, která může něco dokázat. Úpravy provedené během zimy se konečně začínají projevovat," říká John Hopkins ve zprávě týmu Suzuki Grand Prix.
Australský jezdec Andrew Pitt společně se svým novým strojem Moriwaki MD 211VF opět pokračoval v závodních simulacích, když dnes dokázal absolvovat celkem tři dávky závodu třídy MotoGP. Totálně vyčerpaný, přesto spokojený Pitt poté řek novinářům: "Jsem v tuto chvíli hodně vyčerpaný, na tomto okruhu je vždy těžká práce. Nicméně s tím co jsem viděl jsem spokojený. Motor fantasticky táhne, zbytek motocyklu okolo motoru také sedí dobře. Je to dobrá kombinace. Oblast, která potřebuje soustředěnou práci jsou pneumatiky. Nedokáži dlouho vydržet a nenabízejí dobrou přilnavost jak pro přední, tak i pro zadní kolo. Dunlop pracuje na zlepšení a já doufám, že ho brzo zaznamenám."
O dnešních testech továrny Kawasaki píši v předchozím článku.
Od zítra převezme právo užívání okruhu Sepang továrna Yamaha, která zde absolvuje test za zavřenými dveřmi. Jejich hlavní aktér - Valentino Rossi již je přímo v místě dění, na hotelovém pokoji, kde se snaží ukrýt před novináři. Továrna Yamaha již předem oznámila, že v průběhu tohoto testu nebude poskytovat žádné informace, přesto však Valentino Rossi přislíbil, že na závěr každého dne předstoupí před novináře a poskytne jim krátkou informaci o jednotlivém průběhu testovacích dnů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist