Tamada chce do desítky

Japonský jezdec Makoto Tamada chce dobrým výsledkem ve Valencii získat konečné umístnění v první desítce celkového hodnocení šampionátu třídy MotoGP.

Ať se ve Valencii stane cokoliv, bude se na tento rok vzpomínat jako na rok Hondy, která si ještě před koncem sezóny zabezpečila nejen vítězství v hodnocení konstruktérů a týmů, ale i první tři místa v celkovém pořadí jezdců. Na krátkém a zatáčkami nabitém okruhu Ricardo Torma u Valencie se bude spousta jezdců také snažit o co nejlepší předvedení před manažery jednotlivých týmů a tím i získat své potencionální šance na start v další sezóně, když spousta míst v mnohých týmech zůstávají stále zahalená tajemstvím. Jedním z těchto jezdců je i japonský nováček šampionátu MotoGP Makoto Tamada, který hodlá na druhém nejpomalejším okruhu šampionátu (po Estorilu) zaútočit na konečnou desítku celkové klasifikace.
"Jsem deset bodů za první desítkou celkového pořadí," sčítá Tamada před posledním závodem sezóny. "Doufám, že nebude pršet, protože potřebuji dobrý výsledek abych dostihl Alexe Barrose. Šampionát je však velice těžký, s Nicky Haydenem a Troyem Baylissem, kteří bojují o titul nejlepšího nováčka této sezóny."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist