Svět truchlí za Daijira

Mnozí jezdci, týmy, ale i soukromé subjekty truchlí za ztrátou mladého jezdce, který přinášel fanouškům po celém světě radost svým závoděním, ale i svým přístupem k okolnímu světu.

Svět včera večer zasáhla strašná zpráva o smrti Daijira Kata, ihned po oznámení této šokující zprávy začaly prlynout směrem do Japonska první kondolence Katovi rodině. Jako jedni z prvních reagoval britský superbikový tým Rizla Suzuki kde je jezdcem Daijirův velký kamarád Yukio Kagayama.
Samotný Kagayama v nejbližších dnech odletí mimořádně domů do Japonska (již po tomto víkendu, který tým prožívá na okruhu Thrukxton kde se jede třetí díl British Superbike Championship) kde navštíví jednak svou, ale i Katovu rodinu. "Všechny naše myšlenky jsou s Yuki a Daijirovou rodinou", praví se v oficiálním prohlášení týmu Rizla Suzuki
Lítost nad ztrátou mladého života již vyjádřil i šéf promoterské organizace Dorna Sports pan Carnelo Ezpeleta jenž naopak ve svém prohlášení mimo jiné pravil: "Mohu jen stěží vyjádřit mé osobní pocity a pocity celého personálu Dorny jenž pracují pro MotoGP a znali Kato-san. On byl opravdu milý člověk a jedinou věc, kterou mohu nyní říci je, že mé myšlenky jsou Daijirovou rodinou, obzvláště s jeho manželkou a jeho dvěma dětmi, ale také s týmem Gresini a Hondou. Toto je moment, který žádný z nás zapojený do MotoGP nechce vidět a my nyní nabídneme Daijirově rodině naší podporu pro budoucnost", říká Ezpeleta ve svém sdělení.
Svou kondolenci rodině Daijira Kata zaslal i celý tým Ducati Corse, který napsal, že v tomto čase smutku stojí při Daijirově rodině, při Fausto Gresinim i při celém jeho týmu.
Samotný tým Telefonica MoviStar Honda zaslal novinářům své oficiální prohlášení jen několik desítek minut po úmrtí Daijira Kata. Ve strohém prohlášení se píše o smrti mladého jezdce a o tom, že celý tým sdílí bolest rodiny Daijira Kata v těchto tragických dnech. "Týmový manažer Fausto Gresini spolu se všemi členy týmu Daijira Kata se připravují na cestu do Japonska vzdát poslední sbohem svému vítězi", říká se na závěr prohlášení týmu Telefonica MoviStar Honda.
Své sbohem vyslalo Daijirovi i závodní oddělení továrny Aprilia. "Aprilia truchlí pro ztrátu japonského vítěze a je blízko jeho rodiny, fanoušků a týmu. Budeme si jej vždy pamatovat jako rychlého a férového protivníka", píše Aprilia na svých internetových stránkách.
Svou nejhlubší lítost zaslalo Daijirově rodině také HRC, které jako první informovalo včera večer našeho času svět touto šokující zprávou. HRC společně s rodinou Daijira Kata také poděkovali všem fanouškům, kteří je během posledních čtrnácti dnů zahrnuli svými povzbuzujícími zprávami.
Za Daijira se pomodlil prezident Honda Motor Co., Ltd. pan Suguru Kanazawa, který nemohl nalézt slova pro svůj žal nad ztrátou Daijira Kata. "On byl jedním z japonských zástupců v závodním světě a byl uznávaný jako jeden z nejlepších jezdců", říkal Kanazawa. Ke všem kondolencím bych chtěl za server racing.motorkari,cz přidat i tu naší. Stejně jako mnozí fanoušci Daijira Kata, ani já nemohu nalézt slova, která by vyjádřila mé pocity. Hluboce cítím s rodinou Daijira Kata a jeho synem i dcerou, které ještě není ani jeden měsíc. Daijiro Kato pro nás znamenal postavu člověka s nesmírnou vůlí dokázat vítězit - vítězit na těch nejlepších strojích, nejlepších okruzích a mezi nejlepšími jezdci. Ve svém nejtěžším boji svého krátkého života však prohrál.
Daijiro děkuji ti za to co jsi poskytoval svým fanouškům, nikdy na tebe nezapomeneme.
Za server racing.motorkari.cz - Racing.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist