Stiggy a jeho televizní pád

Johan Stigefelt ze Švédska nám předvedl pád v přímém televizním přenosu, po kterém ztratil šanci na další body.

Solidní jízdu v závodě třídy 250 ccm na okruhu Jerez de la Frontera předváděl až do svého vypadnutí švédský jezdec Johan Stigefelt. Z dvanácté kvalifikační pozice sice v prvním kole propadl na šestnácté místo, ale v následujících kolech postupoval Stiggy kupředu až na deváté místo, o které bojoval s Alexem Debonem a Ericem Bataillem.
“Cílem prvního kola jsem projel na 16. místě, ale velmi rychle jsem se dostal na desáté místo a na několik kol dokonce na deváté,“ říkal Stiggy po skončení třetího závodu letošní sezóny. “Alex Debon a Eric Battaile jeli velmi blízko, často jsme si vyměnili pozice. Když zbývalo do cíle jen několik kol držel jsem se na desátém místě a pak se stalo neštěstí,“ hovoří Stigefelt o své chybě v závěru závodu, která jej stála drahocenné světové body.
“Špatně jsem odhadl brzdící bod na konci cílové rovinky a vrazil jsem do Batailleho. Motocykl se postavil kolmo k dráze a vyhodil mě jako rozzlobený býk,“ říká Stiggy o havárii jenž obletěla prostřednictvím televizního záběru celý svět. “Udeřil jsem se do hlavy a do boku těla. Při kontrole u dr. Costy se ukázalo, že mám několik povrchových zranění a lehký otřes. Nejhorší však je, že jsem nebyl na potenciálním devátém či desátém místě a tedy nezískal jsem žádné další body. Na druhou stranu nyní vím kde jsou limity stroje a podle toho budu závodit,“ říká Stigefelt a připomíná, že jednou vyhrajete a někdy třeba taky havarujete. “Nikdy nemůžete jezdit bez případných rizik. Nejsem vážně zraněn a již se těším na další závod,“ končí Stiggy svou vzpomínku na závod, který mu mnoho radosti nepřinesl.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist