Špatná Gauloises Yamaha

Tým Gauloises Yamaha prožil špatný víkend, když jeden jezdec dokončil závod až ve druhé desítce a druhý ho nedokončil vůbec.

Při domácí Grand Prix se chce vždy každý jezdec z onoho státu vytáhnout před svým publikem a nejinak tomu bylo jistě i v případě Alexe Barrose v sobotním závodě třídy MotoGP. Již v kvalifikacích však Barros naznačil, že přes svůj handicap se zraněným svalem bude postrádat těsný kontakt s nejlepšími jezdci. Tento stav se potvrdil i v samotném závodě, kde Alex jel více jak polovinu vzdálenosti zcela osamocen a nakonec si přijel pro "pouhé" čtyři body za dvanácté místo.
"Jsem opravdu zklamaný," říkal brazilský jezdec po dojezdu do cíle. "Chtěl jsem před domácími diváky jezdit mezi nejlepšími. I když jsem se špatně kvalifikoval, stále jsem myslel, že budu schopný bojovat o páté nebo šesté místo. Ze začátku závodu jsem bojoval s přilnavostí a nemohl jsem zajíždět stabilní časy. Během víkendu, jak se okruh čistil, jsem zápasil s výběrem pneumatik. Myslím si, že dnešní velká teplota vše jen ztížila."
Barrosův týmový kolega Olivier Jacque dopadl ještě hůře, když v osmém kole z bezpečnostních důvodů raději odstoupil ze závodu. Jacque totiž nastoupil s bolestí v kotníku, jenž ho bolel od zranění z pátečního programu.
"Zraněný kotník ze včerejšího tréninku mi způsobil hodně problémů již dnes ráno, během zahřívacího tréninku" prohlásil Jacque hned po závodě třídy MotoGP. "Nemohl jsem se rozhodnout zda nastoupím do závodu či nikoliv. Nakonec jsem navštívil Dr. Costu, který mi nohu zpevnil. Nicméně, jakmile závod začal, rychle jsem si uvědomil, že není bezpečné pokračovat v tomto stavu, kdy jsem nemohl pořádně řadit a držet stopu v zatáčkách."
Zklamání projevil i manažer týmu Gauloises Yamaha pan Herve Poncharal, který sice připomněl, že očekával problém v případě Oliviera Jacqua, ale od Alexe Barrose si naopak sliboval více, když do závodu na domácí půdě vkládal vysoké naděje. "Bohužel se tak nestalo," zakončil své krátké hodnocení Poncharal.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist