Salač bodoval pódiovým umístěním na Oscherslebenu

V polovině června absolvovala mladší část týmu Montáže Brož Racing v pořadí již třetí závodní víkend při Moriwaki 250 Junior Cup v německém Oscherslebenu. Na programu byl v sobotu jeden volný, dva měřené tréninky a pozdě odpoledne první závod. Času pro důkladné načtení tratě před závodem nebylo mnoho, navíc nám byl vyměněn motocykl, a proto jsme museli řešit kompletní nastavení.

Po prvních odjetých kolech se Filip Salač celkem dobře aklimatizoval a dokončil trénink na 5. pozici, kde jsme se dozvěděli, že pouze tři jezdci tohoto šampionátu, včetně Filipa, tento okruh zajížděli poprvé. První kvalifikace přinesla zlepšení o dvě místa. Do druhého měřeného tréninku jsme opět změnili nastavení a Filip zajížděl stabilní časy, kde se držel většinu kol na druhé pozici. Až poslední kolo rozhodlo a Filip si vyjel třetí nejlepší čas.
První závod byl odstartován cca v 18:30 hodin. Byl vypsán na patnáct minut + 1 kolo, přičemž se změnilo pořadí jezdců. K. Orgis, který si vyjel své první pole position, dostal postih za trénování na tomto okruhu těsně před závodním víkendem a musel o tři pozice dolů, což znamená na čtvrté místo. Filip se tak posunul o místo vpřed a na startovním roštu byl druhý. Po zhasnutí startovních světel se mu tentokrát moc nedařilo, v první zatáčce se zařadil na průběžné 5. místo, kde na čele závodu bojovala velice vyrovnaná skupinka sedmi jezdců. V Průběhu celého závodu si vzájemně měnili pozice. Cílovou rovinkou pak projelo najednou několik jezdců a konečné pořadí bylo jasné až po shlédnutí časomíry. První závod dokončil vítězně penalizovaný K. Orgis, Filip dojel pátý.

Závodní neděli zahájil v devět ráno zahřívací trénink a start druhého závodu byl stanoven na 11:45 hodin. Startovní rošt byl tentokráte poskládán dle výsledků kvalifikace - první K. Orgis, druhý P. Pulkinem a třetí F. Salač. Po startu se Filip zařadil na 3. místo. Závod byl divácky atraktivní, jelikož se znovu na předních pozicích střídala sedmičlenná skupinka jezdců, o čemž nasvědčovaly i dosahované časy, které se zrychlily oproti tréninku o vteřinu. Zvítězil J. Kausch, druhý dojel P. Pulkinen a třetí byl Filip. Gratulujeme všem.

„Tento víkend se mi moc líbil,“ uvedl Filip Salač. „Tentokrát jsem tu měl své dva mladší bráchy a podpořit mě přijel i kamarád Petr ( jezdec v ADAC cup) s rodinou. Myslím, že jsme si to všichni užili, třebaže bych od sebe očekával lepší výsledek, obzvlášť pak v prvním závodě. Trať se mi líbila, škoda jen, že nebylo více tréninků, protože nám měnili motorky a nějak jsme nemohli najít optimální nastavení.“

„Každopádně jsem rád za každou novou zkušenost a už teď se těším na příští závod do Anglie. Mezitím ale budu bojovat o co nejlepší výsledek v Albacete, při španělském mistrovství PRE MOTO 3, kde se chystáme za čtrnáct dní. Gratuluji všem jezdcům a děkuji hlavně všem sponzorům a těm, jenž mě podporují,“ do
dal Filip Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist