Rozjížďky a semifinále pro Match Race

Na okruhu v chorvatské Rijece proběhly první jízdy pro Match Race. Náš Tomáš Foukal s Jiřím Pertlíčkem byli druzí v první jízdě a pátí v prvním semifinále.

Vedle kvalifikací a prvního závodu byly na okruhu v Rijece, kde se koná další kolo Mistrovství světa Sidecare, včera na programu také první rozjížďky pro "Match Race". V první čtvrtfinálové jízdě nastoupil mezi čtveřicí jezdců také náš Tomáš Foukal s Jiřím Pertlíčkem. V závodě na tři kola zvítězili Angličané Andy Laidlow / Patrick Farrance, ovšem o pouhých 1,362 sekundy před naší posádkou. Druhou rozjížďku vyhráli Sepp Doppler s Bernardem Wagnerem, třetí a nejvyrovnanější jízdu (rozdíl mezi prvním a čtvrtým byl pouhých 1,057 sekundy) vyhrála posádka Gary Knight / Dan Knight, zatímco poslední čtvrtou jízdu si pro sebe připsali bratři Tim a Tristan Reevesovi, tedy posádka, kterou na vrcholnou dráhu připravuje nejslavnější jezdec této třídy Steve Webster
Po rozjížďkách bylo na programu semifinále, kde do dvou jízd na tři kola zasáhlo vždy šest nejrychlejších z rozjížděk. V prvním semifinále triumfoval Steve Norbury s Markem Coxem. Náš Tomáš Foukal s Jiřím Pertlíčkem dojeli se ztrátou 13,175 sekundy na pátém místě. Ve druhém semifinále triumfoval dle očekávání stroj vedený bratry Reevesovi.
Šampionát motocyklů s postraním vozíkem pokračuje na okruhu Rijeka i dnes.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist