Par postrehu ze Spanelska

Nekolik zajimavych novinek, ktere provazely v uplynulem tydnu testy na spanelskych tratich v Catalunyi a v Jerezu.

Par postrehu ze Spanelska
Naposled Tsujimura. Poprve od roku 1995 se v GP kubatury 250 ccm objevi pneu Bridgestone. Tehdy je jel japonsky jezdec Tsujimura a nyni je obouva jeho krajan Sekiguchi a Ital Sabbatani. Nutno ale podotknout, ze je uz vloni pri japonskem mistrovstvi a pri startu s divokymi kartami na domacich zavodech Grand Prix v Suzuce a v Motegi jezdili Japonci H. Aoyama a take Yuki Takahashi.
Jorge Martinez upustil od soudu se svym byvalym jezdcem Hectorem Barberou, kdyz po nem pozadoval 600 000 Euro kvuli poruseni platne smlouvy.
Katja Poensgen se 24. dubna oficielne po 11 letech rozlouci s aktivnim zavodnim motocyklovym sportem. Bude se to konat v Mannheimu v "Planet Kart".
Luis d´Antin predstavi sve nove sponzory teprve pri prvnim zavode sezony v jihoafrickem Welkomu. "Jeden sponzor je ze Spanelska, dalsi dva pochazi z ciziny", nechal se slyset sef satelitniho Ducati tymu.
Michel Fabrizio pouze jako prechodne reseni ? Protoze sefove WCM tymu Bob McLean a Peter Clifford doposud nesehnali zadneho sponzora pro svuj tym (jednalo se o jednu italskou firmu, ktera sice stale slibovala, ale nakonec neprinesla zadne penize) tak se vyvoj noveho Harris - WCM motocyklu musel zastavit. Coz se pochopitelne odrazilo i na jezdcich. A tak byl angazovan mlady Ital Michel Fabrizio, ktery prinesl diky privatnim sponzorum nejake penize. Oba dva sefove tymu nevylucuji, ze by za ne mela jet staronova dvojice David de Gea a Chris Burns. Ten se mimochodem zajimal o uvolnene misto u Protonu (misto zraneneho Kurtise Robertse, ale nebyl k temto testum manazerem tymu Chuckem Akslandem nominovan.
Honda 125 bez sance ? Zatimco vloni "napumpovala" Telefonica do vyvoje tovarni Hondy 125 ccm pro Daniela Pedrosu opravdu hodne penez, letos se zadny takovy sponzor proste nekona! A tak se japonsky gigant (krome prestizni MotoGP) soustredil na vyssi kubaturu - kde se pochopitelne objevila Telefonica. A vysledek ? Mezi 15 nejlepsimi jezdci "malorazek" bylo 13 pilotu, kteri jedou italskou Aprilii.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist