O víkendu je pátý ročník ADAC Classics 2018

Kousek od českých hranic je o nadcházejícím víkendu velmi zajímavá akce pro všechny, kterým učarovala vůně benzínu a historie na dvou kolech. Německý okruh Sachsenring se stane dějištěm pátého ročníku ADAC Classics 2018, kde si každý fanda motorek přijde na své a nejen to, na závodní dráhu vyjedou prototypy side a také automobily. Přímo na místě bude Lukáš Bělič, který již pravidelně o této akci připravuje reportáž s bohatou fotogalerií.

Německý okruh Sachsenring láká diváky na jednu z největších veteránských akcí v Evropě. O víkendu 22.-24. června se uskuteční již pátý ročník akce s názvem ADAC Classics 2018. V loňském roce navštívilo okruh přes 47 tisíc návštěvníků a letos se očekává opět vysoká návštěvnost.

Organizátoři připravili tradičně bohatý program. Přes 750 závodníků na motocyklech a 163 automobilistů je přihlášeno do závodů. Třešničkou na dortu a hlavním lákadlem bude třída Classic kings. Bývalí mistři světa na dobových závodních motocyklech se na dráze představí v sobotu i v neděli. Legendy jako Kork Ballington, Freddie Spencer nebo Ital Pier Paolo Bianchi pojedou vedle superbikových ikon Raymonda Roche či Jochena Schmida.

Divácky atraktivní jsou závody sidecarů a na Sachsenringu bude možné vidět rovnou Mistrovství světa. Po celý víkend budou probíhat doprovodné akce, autogramiády, prezentace a soutěže. V pátek se také uskuteční slavnostní pojmenování jedné zatáčky okruhu po nedávno zesnulém Ralfu Waldmannovi.

Každý milovník vůně ricinu a starých závodních časů si přijde určitě na své.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
gorkin přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist