Neslavný Ukawův návrat

Japonec Tohru Ukawa si jistě svůj návrat do závodu MotoGP představoval jinak, až patnácté místo v kvalifikaci a pád v závodě jistě nesplnilo jeho očekávání.

Do závodu MotoGP se po necelém roce vrátil japonský jezdec Tohru Ukawa, který patřil v minulosti k vynikajícím jezdcům Mistrovství Světa. Ukawa tentokrát nastoupil v týmu HRC, ve kterém testoval motocykl Honda RC 211V pro rok 2005. Po kvalifikaci, ve které patřil Ukawa mezi jezdce, kteří se stabilně drželi okolo patnáctého místa, chtěl Japonec své zkušenosti zužitkovat v samotném závodě, do kterého vstupoval s vědomím, že nepotřebuje soustředit své síly na co největší zisk světových bodů. Poté, co se dokázal vyhnou úvodní kolizi šesti jezdců, přišlo deváté kolo, ve kterém Tohru Ukawa nezvládl svůj stroj a havaroval.
“Jsem zklamaný,“ komentoval situaci Ukawa. “Pokusil jsem se vyhnout velké nehodě a klesl jsem na třinácté místo. Moje časy byly stejné jako časy prvních jezdců a tak jsem se pokusil jet ještě tvrději. V devátém kole jsem ve třetí zatáčce havaroval, když mi podklouzl předek. Můj motocykl jel velmi dobře, dokonce jsem měl nejvyšší maximální rychlost celého závodu.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist