Nakano a jeho osmé místo

Celkem spokojený je japonský pilot Shinya Nakano po závodě ve Španělsku, i když přiznává nevyřešené problémy v chodu svého továrního motocyklu Yamaha YZR M1.

Jen těsně osmý za sedmým Johnem Hopkinsnem skončil japonský pilot Shinya Nakano startující v týmu Luise d´Antína v Mistrovství Světa motocyklů třídy MotoGP. Poté co dokázal z počáteční ztráty na Hokinse zdolat více jak čtyři sekundy dokončil Nakano právě za americkým jezdcem o pouhých 0,259 sekundy.
"Celkově jsem s tímto výsledkem spokojený", říkal po závodě japonský pilot. "Začátek závodu byl sice dobrý, ale bylo těžké dostat se do správného tempa. Když se zadní pneumatika ojela, začal jsem být rychlejší. Předjel jsem skupinu před sebou a vydal jsem se stíhat Hopkinse."
Své úsilý také zvládnul, když v závěru závodu mladého Američana dojel a svedl s ním souboj o světové body. "V posledním kole jsme měli několik kontaktů a tak jsem pochopil, že je lepší dojet na osmém místě než upadnout," dodává jezdec, který se chystá již tento týden k testování na italském okruhu Mugello, kde jak doufá se dokáže zlepšit a především připravit na závody v Le Mans, tedy na svůj oblíbený okruh, na kterém již okusil radost z pódia.
"Ještě máme několik problému během závodu", komentuje snaho jezdce technický šéf d´Antínova týmu pan Naoya Kaneko. "Shinya si není jistý, když otevře plyn a tak to musíme vyřešit. Od poloviny závodu jel stejně rychle jako Barros a Ukawa. Ve středu a ve čtvrtek budeme testovat v Mugellu a tešíme se na zlepšení a řešení našich vedlejších problémů," dodal Kaneko.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist