Na Hockenheimringu byl König druhý, zároveň slaví titul v Alpe Adrii

Český tým Five two racing má za sebou další závodní víkend seriálu ADAC Northern Europe cup, který Olivera Königa zavedl na německý Hockenheimring. Tam jel český talent závody společně s týmy mezinárodního mistrovství Německa IDM Superbike. Protože ve stejném termínu končil závěrečným podnikem na Slovakia Ringu seriál Alpe Adria, nemohl bojovat o body i v této soutěži, kterou ale nakonec v třídě Moto3 vyhrál. Letos v tomto seriálu odjel celkem šest závodů, které všechny vyhrál.

Podmínky v Německu byly naprosto ideální a Oliver König se tak mohl v klidu koncentrovat pouze na najíždění nové trati a nastavení motocyklu. V pátečních trénincích Oliver zajel výborně a bylo z toho první a druhé místo, což následně zopakoval i v sobotních kvalifikacích a v týmu byla velmi dobrá a optimistická nálada, která panovala i po nedělním warm upu, který Oliver s přehledem vyhrál.

Do závodu tak Oliver startoval z druhého místa ve své třídě a na této pozici také figuroval v úvodních kolech závodu. Oliver jel ve skupině bojující o druhé až páté místo a díky výměnám pořadí a bojům této skupiny jim vedoucí Simon Jespersen z dánska poodjel na rozdíl šesti vteřin. Šest kol před koncem, kdy Oliver celou skupinku vedl, se před ně dostal Jason Dupasquier na Moto3 GP. Oliver díky tomu využití jeho slipstreamu a celou skupinku dotáhl až na vedoucího Simona Jespersena s nímž následně v posledním kole ještě svedl bitvu o vítězství. Tu ale rozhodl ve svůj prospěch dánský jezdec s náskokem 0,05 sekundy.

Oliver byl po závodě trochu zklamaný, nicméně získal důležité body do celého šampionátu, který vyvrcholí již tento víkend dvěma závody v holandském Assenu společně se závody BSB, takže na startu budeme mít opět padesát jezdců kategorie Moto3.

Oliver je před finálovým víkendem průběžně na třetí pozici a je odhodlán bojovat opět o nejvyšší příčky. Děkujeme všem partnerům, 4SR, Honda ČR, Stratos auto, Tyrex, Yshop, Motorbike, Polygos print, Fiat ČR, Pirelli, Ctech.cz a samozřejmě všem fanouškům za podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist