ME - Hungaroring (neděle)

Čeští jezdci byli na maďarském Hungaroringu vidět. Tři z nich dojeli v první desítce, nejvýraznějšího úspěchu dosáhl Michal Filla, který dokončil závod 250 ccm na šestém místě.

Na maďarském okruhu Hungaroring pokračoval dnes evropský šampionát silničních motocyklů. Ve třídě 125 ccm slavil své letošní třetí vítězství německý Ital Dario Giuseppetti z Berlína, který v závodě zvítězil. Na druhém místě letos již popáté skončil Mattia Angeloni, jenž si tak udržel své průběžné vedení v tomto šampionátu o sedm bodů právě před dnešním vítězem. Třetí místo dnes obsadil další Ital Michele Pirro.
Z českých zástupců v této třídě se lépe dařilo Igorovi Kalábovi, který i přes problémy v úvodní zatáčce závodu dokončil na solidním, sedmém místě, jen jednu pozici před osmým Václavem Bittmanem, který se tímto závodem loučil s evropským šampionátem, když na poslední dva podniky na pyrenejském poloostrově nepocestuje.
Závod třídy 250 ccm již mohl určit letošního, evropského šampióna. Japonský jezdec Taro Sekiguchi z italského týmu EDO Racing nic neponechal náhodě a i v šestém závodě letošního šampionátu starého kontinentu zvítězil. Sekiguchi tak má na svém kontě plný bodový zisk, tedy 150 bodů a protože druhý Vesa Kallio má přesně polovinu těchto bodů (75), nemůže být Sekiguchi již předstižen.
V samotném závodě na okruhu Hungaroring dojel na druhém místě právě finský jezdec Vesa Kallio před třetím Francouzem Gregory Leblancem.
Náš stát v tomto závodě zastupovala dvojice Radomil Rous - Michal Filla. Prvně jmenovaný patřil k favoritům na pódiové umístnění a to i protože startoval z první řady, kterou si zajistil čtvrtým časem v sobotní kvalifikaci. Raduna však bohužel cíl závodu neviděl, když stejně jako domácí borec Gábor Rizmayer havaroval.
I přes pád Radka Rouse byl český zástupce v závodě vidět hodně vysoko. Postaral se o to šlapanický Michal Filla, který po bojovném výkonu skončil na fantastickém, šestém místě a připsal si tak své další, evropské body.
Ze závodu třídy Supersport doposud nemám oficiální výsledky, přesto již nyní vás mohu informovat o vynikajícím úspěchu Jiřího Brože, který se svou Kawasaki obstál v boji mezi evropskou elitou a veze domů dva body za čtrnácté místo.
Všem českým jezdcům gratuluji a přeji hodně štěstí v případném startu ve dvou posledních závodech, ostatním dobrou a úspěšnou "okurkovou" sezónu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist