Max Biaggi nejrychlejším

Ještě jeden návrat na testování Hondy na Phillip Islandu, které se konalo v minulém týdnu.

Šest dnů tvrdé práce prověřily vůdčí týmy MotoGP v jejich cestě za co nejlepší přípravou na letošní sezónu Mistrovství Světa nejprestižnější třídy. Jak v Sepangu, tak i na Phillip Islandu patřili mezi nejlepší vždy jezdci továrny HRC, z nichž si nelépe počínal nestárnoucí Ital Max Biaggi, který tak potvrdil, že právem patří mezi nejvážnější kandidáty na letošní titul. Tento bývalí, čtyřnásobný Mistr Světa třídy 250 ccm sice zápasil s problémy se spojkou jeho motocyklu Honda RC 211V a na Phillip Islandu s nedoléčenou chřipkou, přesto dokázal zajet nejlepší čas v hodnocení všech šestnácti jezdců čtyřech továren.
Biaggiho týmový kolega Makoto Tamada sice nevyužil plnou testovací dávku (poslední den na Phillip Islandu již pro nedostatek pneumatik netestoval), přesto umístněním mezi desítkou nejlepších potvrdil, že v letošním roce, kdy již zná všechny okruhy Grand Prix, bude patřit do skupinky favoritů.
Max Biaggi
Jsem celkem spokojený, mám dobrý rytmus, dobrý čas a vše postupuje dobře. Mám dost důvěry, vše v tuto chvíli vypadá dobře. Můj motocykl pracuje dobře,zlepšují se jízdní vlastnosti, vše je na dobré cestě. První závod je za dva měsíce a já se ho nemohu dočkat. Zkoušel jsem dvě nastavení motocyklu, nyní tedy mám jedno dobré nastavení a jedno, na kterém musím ještě pracovat. Je předpoklad, že během příštího testování, nebo během IRTA testů v Barceloně, vše vyřešíme.
Makoto Tamada
Náš testovací plán jsme dokončili již včera a tak jsme se rozhodli, že dnes již nenastoupíme. Nechtěl jsem podstupovat nějaké riziko. Nebyl jsem s těmito dvěma dny mnoho spokojený, několik jezdců se zlepšovalo, ale já jsem se zlepšit nedokázal. Použil jsem loňské pneumatiky, se kterými jsem překonal svůj nejlepší čas a tak je vidět, že je motocykl nyní lepší. Nyní doufám v další zlepšení při testování v Barceloně, kde již dostanu pneumatiky pro rok 2004.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist