Maco Racing v roce 2005

Tým Maco Racing Endurance uspořádal tiskovou konferenci, na které představil své jezdce a plány do roku 2005.

Slovenský tým Maco Racing Endurance uspořádal v pražském baru U strýčka Sama tiskovou konferenci, na které prezentoval nejen svůj tým, ale i své jezdce, se kterými nastoupí v roce 2005 nejen do závodů Mistrovství světa Endurance.
Tým Martina Kuzmy se ve světovém šampionátu vytrvalostních závodů poprvé představil v roce 2002, kdy absolvoval závod v italské Vallelunze. Od té doby následovala pravidelná účast v tomto náročném seriálu, která vedla až do pozice permanentního týmu.
V roce 2005 se s motocykly Yamaha YZF R1 představí čtveřice závodníků, ve které budou mimo majitele týmu Martina Kuzmy dále naši jezdci Jiří Drážďák, který v týmu startuje již od roku 2003, Marek Svoboda, jenž do slovenského týmu vstoupil v průběhu loňské sezóny a Miloš Čihák, který v barvách Maco Racing Endurance Teamu startoval již při posledním klání vytrvalostního mistrovství roku 2004.
V letošní sezóně disponuje tým dvěma špičkovými motocykly Yamaha YZF R1, které jsou sice modelové řady 2004, ale doplněné o mnoho kitových dílů roku 2005. Motocykly byly vedle elektroniky YEC a telemetrie AIM vybavené speciálními díly, nutnými k provozu stroje ve vytrvalostních závodech. Takto byly například brzdy Beringer doplněné o speciální rychlospojky, které jsou důležité pro rychlé zvládnutí pitstopu, kdy brzdiče, ale i řetězové kolo s řetězem zůstávají na motocyklu a mechanik mění pouze samotné kolo. Motocykl Yamaha dostal i speciální nádrž se dvěma otvory na rychlé doplnění paliva. Úpravou pro vytrvalostní závody prošly všechny důležité části motocyklu.
Světový šampionát Endurance obsahuje v roce 2005 celkem pět podniků, z nichž se tým zúčastní čtyřech. Jezdci Maco Racing Endurance Teamu nastoupí do závodu v Assenu (délka závodu - 500 km), Albacete (8 hod.), Oscherslebenu (24 hod.) a Vallelungy (200 mil). Nezúčastní se pouze závodu v dalekém Japonsku. Přesto si klade Martin Kuzma za cíl dokončit sezónu do desátého místa celkové klasifikace. Za závod v japonské Suzuce si tým zvolil skutečně přetěžkou náhradu, v polovině dubna se totiž Martin Kuzma a jeho chlapci představí na legendě legend – 24 hodin Le Mans.
Vedle startů ve vytrvalostních závodech se jezdci týmu Maco Racing Endurance chystají nastoupit i k dalším podnikům. Jak například na páteční tiskové konferenci uvedl Miloš Čihák, chtěl by zasáhnout i k několika závodům domácího šampionátu. Velkou výzvou je pro Čiháka i červencový závod Mistrovství Světa Superbike, který se jede na brněnském okruhu. Zde by se chtěl nadějný jezdec z Prahy prezentovat společně se svým týmovým kolegou Jiřím Dražďákem, jenž by rád do brněnských závodů WSBK také zasáhl. Mara Svoboda a Maco Kuzma uvedli, že se budou v roce 2005 soustředit pouze na vytrvalostní závody.
Jak si bude tým Maco Racing Endurance počínat v letošním Mistrovství světa Endurance uvidíme již 28. března, kdy je na programu úvodní závod na holandském okruhu Assen.
FOTOGRAFIE Z TISKOVKY MACO RACING ENDURANCE TEAMU

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist