Kyionari testoval Hondu RC 211V

Nový jezdec šampionátu MotoGP Ryuichi Kiyonari absolvoval ve Francii dvoudenní testování svého nového motocyklu.

Dvoudenní test na francouzském okruhu Clermont Ferrand umožnil nováčkovi třídy MotoGP Ryuichi Kiyonarimu absolvovat své první seznámení s motocyklem Honda RC 211V a zároveň opětovné sblížení s jeho novým týmem Telefónica MoviStar Honda, se kterým se poprvé sešel již při závodech v Jerezu. "RC 211V je prostě neuvěřitelný motocykl," byla první slova dvacetiletého Japonce - vítěze Mistrovství Japonska třídy Supersport v loňské sezóně a momentálně jedenáctého muže světového šampionátu třídy Supersport (kde se mu počítá 20 bodů za druhé místo z okruhu Sugo). "Je úžasně rychlý a absolutně odlišný od všech ostatních motocyklů, se kterými jsem až doposud závodil.Mohu říci, že se svými výsledky mohu být spokojený, ale zároveň musím být trpělivý, protože si na nový motocykl musím nejprve dobře zvyknout než začnu cestu jenž si přeji."
Týmový manažer Fausto Gresini, který společně s HRC a zástupci sponzorů vybral tohoto japonského jezdce na post tragicky zesnulého Daijira Kata, neočekává od Kiyonariho okamžitý výsledky, namísto plánů doporučuje Kiyonarimu trpělivé vyčkávání a učení. "Ryuichi potřebuje nejprve získat množství zkušeností na RC 211V což je velmi silný motocykl na němž se velmi obtížně jezdí. Z tohoto důvodu na něj nebude vyvíjet žádný tlak," říká Fausto Gresini. "Časem se naučí jak jezdit s tímto pětiválcem a vlastně již během těchto dvou dnů tréninku udělal několik neuvěřitelných zlepšení. Má rade k Ryuichino zní - byď velmi trpělivý, věřím, že je to důležité."
Ryuichi pojede na ex-Gibernauově Hondě RC 211V, modelové řady roku 2002 zatímco samotný Sete Gibernau sedlá ex-Katovu plně tovární techniku stejného výrobce i typu, ale modelové řady 2003.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist