KTM představila svůj superbike

Na tokijské výstavě představila továrna KTM svůj motocykl, se kterým hodlá proniknout mezi superbikovou elitu.

Na tokijské výstavě "Tokio Motorshow" odhalila rakouská továrna KTM svůj připravovaný čtyřtaktní motocykl, se kterým se chce v budoucnosti zúčastnit i světového šampionátu třídy Superbike. Představení motocyklu přišlo ani ne měsíc po oznámení této továrny o připravovaném vstupu do World Superbike.
Stroj, který nese pracovní název KTM RC8, má dvouválcový motor do "V" s obsahem 999,8 ccm v trubkovém, chromolydanovém rámu a při suché váze 175 kg by měl stroj dosahovat maximální rychlosti 280 km/h (odhad továrny KTM).
Stroj by se měl do prodeje dostat v roce 2006 a očekává se, že o rok později by měl nastoupit do šampionátu WSBK, i když mluvčí rakouské továrny pouze řekl, že se šampionátu zúčastní, bez toho aby upřesnil datum.
Stroj KTM RC8 V2 má nejen dvouválcový motor se sklony válců v úhlu 75°, ale také speciální kapotáž navrženou dle dlouhodobých testů ve větrném tunelu a to i v závislosti na boční vítr, nádrž udržující palivo ve středu těžiště motocyklu, výfukový systém soustředěný do míst, kde bude klást co nejmenší aerodynamický odpor. Celý motocykl byl navržen v duchu "nejprve funkce a pak teprve krása" a měl by být dle představitelů rakouské továrny absolutní zbraní pro ctižádostivé jezdce.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist