Kenny Roberts jr. je spokojený

I když nedokončil úvodní závod ve Welkomu, je Kenny Roberts jr. spokojený a nemůže se dočkat dalšího závodu.

S velkými ambicemi vstupoval do prvního závodu sezóny americký jezdec Kenny Roberts jr., který v posledních předsezónních testech prokazoval nebývalo formu nejen svojí, ale i přestavěného motocyklu Suzuki GSV-R. Ještě v kvalifikaci ukázal Roberts, že výsledky z IRTA testů nebyly náhodné. V samotném závodě se po startu držel Mistr Světa z roku 2000 mezi nejlepší desítkou průběžného pořadí, pak však přišlo šesté kolo a s ním i stop pro amerického jezdce, kterému odmítl poslušnost jeho motocykl. Přesto je v týmu Suzuki MotoGP spokojenost. Nejenže druhý jezdec týmu John Hokins získal světové body, ale především se potvrdilo, že výsledky z předsezónních testů nebyly náhodné.
“Měl jsem dobrý začátek, jel jsem osmý a cílem prvního kola jsem projížděl na sedmé pozici,“ říkal Kenny Roberts jr. “Vše vypadalo dobře, stejně jako ve Warm Upu. Motocykl byl dobrý. Jezdil jsem trochu opatrně, protože jsem nechtěl příliš poškodit pneumatiku, a proto vše šlo opravdu snadno. Ze začátku také trochu vyšel kouř z Melandriho motocyklu a tak jsem raději jel malinko opatrněji, i když si myslím, že to bylo od pneumatiky, která se o něco třela. Když mě předjel Loris Capirossi tak jsem viděl, že i on se lekl kouře z Melandriho motocyklu a mírně zpomalil. Poté mě předjel na zadní rovince Barros. Následoval jsem v pohodě všechny ty jezdce. Vše probíhalo dobře, když se najednou motocykl zastavil.
Celkově však mohu říci, že to byl dobrý víkend. Se zimním zlepšením jsme ukázali, že se můžeme dostat do lepších pozic. Do Jerezu máme připravené další zlepšení. Myslím si, že tentokrát jsme byly v tomto roce nejhůře připraveni, od teď již budeme pokaždé připraveni jen lépe a lépe. Někdy prostě nedokončíte závod a tentokrát to byl jeden z těchto případů.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist