Kaláb jede závodit do Assenu

Brněnský jezdec Igor Kaláb absolvuje v neděli 28. března první závod letošní sezóny - Mistrovství Holandska na okruhu v Assenu.

Igor Kaláb absolvoval velké testování ve Španělsku, kde na konci měsíce února najezdil na okruzích Cartagena a Almeria celkem 930 kilometrů. Testování bylo zaměřené především na nastavení nového motocyklu. Igor si vedle jízdy na suchých pneumatikách Bridgestone, které pro něj jsou novinkou, vyzkoušel i jízdu na osvědčených pneu Dunlop.
"V Cartageně jsem se soustředil hlavně na nastavení podvozku a na návyk na nový motocykl, který má zcela jiný průběh výkonu motoru," říká Igor Kalá, který pro letošní sezónu podepsal smlouvu se špičkovým týmem RTZ Repsol Racing Team, jenž mu připraví motocykl především pro Mistrovství Evropy třídy 125 ccm. "V Almerii se již dolaďoval nový motor. Tato trať je odlišná od Cartageny, je o hodně rychlejší. Poslední dva dny testování jsem již jezdil opět pneumatiky Dunlop, na které jsem zvyklej a hned to bylo vidět na výsledku. Pravidelně jsem jezdil nízkých 1:45. Nejlepší čas jsem zajel v Almerii 1:45,1. S testováním ve Španělsku jsem velmi spokojený. Důvěrně jsem se seznámil s celým týmem, který pracuje s obrovským nasazením. Jejich profesionalita je znát na každém kroku.
Igor Kaláb nyní pracuje na diplomové práci, kterou by chtěl konečně zakončit své vysokoškolské studium. Již příští týden mu však začne motocyklová sezóna, protože se vydá k prvnímu závodu roku 2004. Tímto závodem bude pro Igu holandské mistrovství, které začíná na krátké verzi slavného okruhu Assen. Tento závod bere celý tým jako poslední přípravu před úvodem evropského šampionátu, který proběhne o prvním dubnovém víkendu na okruhu Vallelunga v Itálii. Náročný třítýdenní program zakončí opět cesta do Holandska, kde Igor absolvuje druhý závod ME, který se jede opět na kratší verzi okruhu Assen.
V těchto dnech Igor Kaláb také představil své zrekonstruované internetové stránky, kam si můžete odskočit pro více informací, ale také kam se můžete zajít podívat třeba na doplněnou galerii fotografií z loňské sezóny. Adresa stránek Igora Kalába pochopitelně zůstala stejná, tedy www.igorkalab.com.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist