Jezdci Suzuki se "sundali"

Vzájemný souboj o dvanácté místo poslal tovární jezdce Suzuki Kennyho Robertse a Johna Hopkinse do štěrkové zóny.

Jezdci továrního týmu Suzuki odstartovali do závodu třídy MotoGP v Mugellu celkem solidně, když se ze svých startovních pozic protlačili na dvanácté (John Hopkins) a čtrnácté (Kenny Roberts) místo v cíli prvního kola. V dalším kole byl již Kenny Roberts nelepený na motocyklu svého mladšího kolegy, když postoupil na třinácté místo. V těchto chvílích přišla věc, která není zrovna často vídaná – dva jezdci jednoho týmu se navzájem dotkli při průjezdu rychlé, pravotočivé zatáčky Medium. Oba jezdci ve velké rychlosti havarovali a v závodě tak předčasně skončili.
John Hopkins vyvázl z této havárie bez vážnějšího poranění, zatímco Kenny Roberts musel být ihned převezen do Mobilní kliniky dr. Claudio Costy. Ačkoliv se zjistilo, že Kenny neutrpěl žádné zlomeniny, jeho stav byl dosti bolestiví, když si stěžoval na četné potlučeniny. Ještě ve večerních hodinách nedělního dne nebyl tým Suzuki Grand Prix schopen odpovědět na otázku, zda Kenny Roberts nastoupí k dalšímu závodu MotoGP, který se jede již tuto neděli na katalánském okruhu v Montmelo u Barcelony.
Zatímco Kenny Roberts se nechtěl k celé záležitosti vyjadřovat pro média, byl John Hopkins sdílnější, i když ani on toho novinářům mnoho neprozradil. “Není mnoho co říct, jel jsem svůj vlastní závod a nesledoval jsem Kennyho. Vrazil do mě jeho motocykl a sundal mě,“ sděloval Hopper, který odhadoval rychlost motocyklů v době havárie na 130 - 145 km/h. “Můj tým pracoval celý víkend opravdu velmi těžce. A je špatné, že všechno muselo takto skončit. Mám trochu bolaví krk, ale jinak jsem v pořádku, moje hlava se totiž zabořila při pádu do štěrku,“ zachoval Hopkins vnitřní diplomacii.
Manažer týmu Garry Taylor zřejmě v soukromí jezdcům vytkne bratrovražedný souboj ihned na začátku závodu, ale pro média si schoval pouze diplomatické slova, když řekl na adresu celé záležitosti: “Musíte říci, že to byla pouze jedna věc ze závodních situací. Oba jezdci při závodě musí použít všechnu agresi i všechnu svou dovednost a za takovýchto situací se něco podobného může stát,“ říkal Taylor a přidal informaci o zdravotním stavu Kennyho, jenž je podle Taylora velmi bolestivý, ale naštěstí bez vážnějších zranění.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist