IRTA testy - Jerez (2)

Roberto Locatelli byl opět nejrychlejší na zmoklém asfaltu andalusijského okruhu Jerez. Lukáš Pešek opět v první desítce.

Na okruhu Jerez de la Frontera pokračovalo včera druhé oficiální IRTA testování, když byl na programu druhý a zároveň konečný den testů pro jezdce třídy 125 ccm. I včera na jihu Španělska pršelo a tak nedošlo na zrovna rychlé časy, přesto výsledky napoví, jak je kdo připraven alespoň na jízdů za deště.
Opět byl nejrychlejší italský jezdec Roberto Locatelli, jenž přes svůj pád dokázal zajet čas 1:49,957. Na druhém místě se umístnil Andrea Dovizioso s továrním motocyklem Honda RS 125W. Třetí místo získal Pablo Nieto před čtvrtým Alvaro Bautistou a pátým Mirko Giansantim. Stejně jako vítězný Locatelli, tak i šestý Stoner v neděli havaroval, i s touto havárií se australský mladík umístnil na pěkném místě, jen těsně před sedmým jezdcem, kterým byl náš Lukáš Pešek, jenž tak opět potvrdil své kvality na mokrém asfaltu, který likviduje náskok strojového parku nejrychlejších jezdců.
Desítku nejlepších uzavřeli za sedmým Peškem osmý Imre Toth, jenž tak vykazuje na začátku roku nebývalou formu, devátý dokončil testy Julian Simon a desátý Héctor Barbera.
Druhé IRTA testy pokračují dnes a zítra, kdy mají své oficiální jízdy jezdci třídy 250 ccm. Ve středu a ve čtvrtek se poté budou po okruhu prohánět jezdci třídy MotoGP.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist