Hlasy jezdců HRC po Assenu

Co řekli jezdci HRC po assenském závodě naleznete v tomto článku.

Přes opravdu strašné podmínky na okruhu v Assenu se okolo této legendární závodní dráhy sešlo na 90 000 diváků, kteří viděli obrovský úspěch jezdců HRC, kteří dokončili závod tím, že obsadili všechna místa na pódiu. Zvítězil Sete Gibernau z týmu Telefonica MoviStar před Maxem Biaggim z Camel Pramac Honda Pons a Valentino Rossim z týmu Repsol Honda. Se střídavými úspěchy absolvovali tento závod i všichni ostatní jezdci na strojích Honda RC 211V. Podívejme se nyní co tito jezdci řekli po dojezdu do cíle.
Sete Gibernau (1. místo):
Víkend začal zle a skončil dobře. Tým odvedl velkou práci. Vyhrál jsem opět za mokra, ale motocykl jel dobře již ráno ve Warm Upu [za sucha – poz. web.] V závodě jsem stupňoval své tempo, protože jsem nechtěl mít Maxe příliš blízko za svými zády. Nyní bude Domington a já se budu snažit být konkurenceschopný i za suchých podmínek.
Max Biaggi (2. místo):
Podmínky byly velmi těžké. Obzvláště těžký byl začátek s velkým deštěm, výměnou pneumatik, restartu závodu … A všechno s adrenalinem velmi vysoko. Po zhasnutí světel jsem byl schopný držet dobrý rytmus, ale když mě předjel Sete, bylo kvůli spršce vody skoro nemožné vidět dráhu. Nakonec to, ale dopadlo dobře, dokázal jsem držet za svým strojem Rossiho a získal velmi důležitých 20 bodů.
Valentino Rossi (3. místo):
Bylo to divné, protože přilnavost byla neuvěřitelná. Časy byly pouze o deset sekund pomalejší než za sucha a na mých chráničích kolen jsem byl skoro v každé zatáčce. Dostal jsem se za Seteho a Maxe, ale jen stěží jsem něco viděl. Konečný výsledek znamená, že jsem neztratil příliš hodně bodů. Nyní čekám, že v Doningtonu zažijeme trochu suchého počasí.
Nicky Hayden (11. místo):
Bylo to skutečně těžké. Měl jsem dobrý start, ale ještě nikdy jsem nezávodil za takových podmínek, kdy bylo tak špatně vidět. Měl jsem během závodu několik dobrých bitev a dokázal jsem se dostat přes Ukawu. Měl jsem tento víkend dobrý pocit a to i s těmito podmínkami.
Tohru Ukawa (12. místo):
Je těžké říkat nyní něco o závodu, protože by to znělo, jako kdybych se chtěl vymlouvat. Nyní se chci jen brzo dostat do Doningtonu a soustředit se na motocykl, zapomenout na problémy, které jsem zde měl.
Makoto Tamada (16. místo):
Je to poprvé kdy jsem byl předjet o kolo. Cítím se špatně. Nemohl jsem jet lépe, ačkoliv jsem zvládnul dokončit závod, takže to bude užitečná práce ve vývoji pneumatik. Neměl jsem přilnavost, kterou jsem potřeboval. Ocitl jsem se v obrané pozici, namísto toho, abych útočil.
Ryuichi Kiyonari (17. místo):
V podmínkách získávání zkušeností to byl výrazný krok kupředu. Naučil jsem se netlačit motocykl v takovýchto podmínkách za jeho limity a také jsem zjistil, že tento okruh je těžký, pokud jste na něm poprvé.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist