GP Catalunye - 2. kvalifikace MotoGP

Španělský jezdec se raduje i z vítězství v kvalifikaci třídy MotoGP, tímto jezdcem je Sete Gibernau, který po ranním triumfu ve volném tréninku zvítězil i v odpolední kvalifikaci.

I ve třídě MotoGP se raduje jezdec, který vedl po první části kvalifikace. Tímto jezdcem je Sete Gibernau, který se dnes zlepšil na konečných 1:42,596, což je i nový kvalifikační rekord okruhu Catalunya. Na druhém místě dokončil kvalifikaci Ital Valentino Rossi, který za Gibernauem zaostal o 0,363 sekundy. Třetí skončil Nicky Hayden (+0,528), který své nejrychlejší kolo situoval až na samý závěr kvalifikace.
Na čtvrtém místě skončil Max Biaggi, který se stejně jako několik dalších jezdců dnes nedokázal zlepšit. Pátým místem se prezentoval další z Italů - Marco Melandri, jenž na šestou pozici odsunul Alexe Barrose. Solidním sedmým místem se může chlubit domácí nováček Ruben Xaus, který porazil všechny své kolegy na motocyklech Ducati. Osmé místo získal po úspěchu prahnoucí John Hopkins na motocyklu Suzuki, devátý byl Makoto Tamada a desátý Troy Bayliss.
Shinya nakano na stroji Kawasaki obsadil 13. místo, Jeremy McWilliams na lepším stroji d dvojice motocyklů Aprilia dokončil kvalifikaci na 19. místě, 22. byl Andrew Pitt se strojem Moriwaki, zatímco o jedno místo hůře skončil lepší z dvojice jezdců na motocyklech Proton KR, tímto jezdcem bal Kurtis Roberts. Na předposledním, 25. místě, je lepší z dvojice jezdců se stroji Harris WCM, tedy Michele Fabrizio.

Aktuální výsledky z Catalunye naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist