GP Británie - MotoGP

Valentino Rossi si po vítězství v Donington Parku upevnil své vedení v celkovém pořadí šampionátu třídy MotoGP.

Valentino Rossi zvítězil v dalším závodě třídy MotoGP, když se dnes po 45:30,473 radoval z vítězství na okruhu Donington Park. Na druhém místě dokončil závod americký jezdec Colin Edwards (+2,945), pro kterého to bylo premiérové pódium v nejprestižnější světové třídě. Třetím místem potvrdil úspěch týmu Telefonica MoviStar Honda španělský jezdec Sete Gibernau (+4,426).
Čtvrté místo přijal po dvou pódiových výsledcích dnes mírně zklamaný Nicky Hayden, pátý byl po své motokrosové vložce při rychlosti okolo 200 km/h Troy Bayliss, šesté místo v cíli patřilo Carlosu Checovi, sedmé Lorisu Capirossimu a osmé Johnu Hopkinsovi, pro kterého to bylo další vylepšení svého maxima na motocyklu Suzuki. Desítku nejlepších doplnili devátý Alex Barros a desátý Neil Hodgson.
Na jedenácté pozici se v cíli objevil po pádu Noricka Abeho Ruben Xaus, až dvanáctým místem se prezentoval v Anglii vítěz z Německa Max Biaggi, třináctý dojel po vynikajícím závěru Shane "Shakey" Byrne, který v posledních kolech jezdil časy shodné například i s pátým Troy Baylissem. Poslední body získali čtrnáctý Makoto Tamada a patnáctý Shinya Nakano.
V celkové klasifikaci nadále vede Valentino Rossi (164), který si dnes upevnil své vedení. Na druhém místě je nyní Sete Gibernau, který má celkem 142 bodů, tedy stejně jako třetí Max Biaggi. Pro lepší umístění Španěla hraje více vyhraných závodů. Čtvrté místo má prozatím ve svém držení Američan Colin Edwards (95), zatímco tovární jezdec Hondy Alex Barros (86) je na pátém místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist