GP Británie - 2. kvalifikace 125 ccm

Andrea Dovizioso opět zlepšil absolutní rekord pro třídu 125 ccm a zaslouženě zvítězil v kvalifikaci pro závod nejslabší třídy.

Nový absolutní rekord okruhu Donington Park pro třídu 125 ccm má po dnešní kvalifikaci hodnotu 1:37,211 minuty. Jeho držitelem je italský jezdec Andrea Dovizioso, který za jeho stanovení získal Pole Position pro start zítřejšího závodu. Na druhé místo se po vedení v závěrečných minutách propadl španělský mladík Héctor Barbera, který za Doviziosem zaostal pouze o 0,034 sekundy. Výborný výsledek pro továrnu KTM získal také Mika Kallio, který se ztrátou 0,476 sekundy skončil na třetím místě. Do první řady se zítra ještě postaví dnes čtvrtý Simone Corsi, jenž byl o 0,486 sekundy pomalejší než jeho vítězný krajan.
Na pátém místě skončil japonský matador Youichi Ui, který na šesté odsunul Jorge Lorenza, na sedmé Roberto Locatelliho a na osmé Juliana Simona. Desítku nejlepších doplnili ještě devátý Alvaro Bautista a desátý Marco Simoncelli.
Náš Lukáš Pešek se dnes zlepšil na 1:39,135, přesto se ve výsledkové listině oproti včerejšku propadl o jedno místo. Do závodu tak bude startovat z dvacáté pozice. Václav Bittman se po problémech v ranním tréninku zlepšil na 1:40,379 a postaví se tak na 29. místo startovního roštu. Jeho kolega z českého týmu Elit Grand Prix Racing, švýcarský jezdec Thomas Lüthi, dokázal stáhnout ze svého včerejšího času pouze jednu desetinu a tak zákonitě přišel výraznější propad ve výsledkové listině. Thomas do závodu odstartuje ze sedmnácté pozice.

Aktuální výsledky z Doningtonu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist