Gibernau o kontaktu s Tamadou

V tiskovém prohlášení Gresiniho týmu hovořil Sete Gibernau také o kontaktu s japonským jezdcem Makoto Tamadou.

Španělský jezdec Sete Gibernau v závodě Grand Prix Pacifiku ztratil šanci na pódiové umístnění v posledním kole, po výletu do štěrkové zóny po kontaktu s Makoto Tamadou při brždění do pravé zatáčky před druhým tunelem. Tamadův manévr byl posouzen jako nebezpečný a japonský jezdec byl následně diskvalifikován. Ředitel závodu pan Paul Butler prohlásil, že s potrestaným jezdcem mluvil, a že tímto rozhodnutím chce dát zprávu ostatním pilotům MotoGP, že jejich stroje jsou rychlé, těžké a nebezpečné.
Sete Gibernau do závodu odstartoval velmi dobře a ihned se ujal vedení, o které přišel po úspěšném ataku Maxe Biaggiho ve třetím kole. Do konce závodu ho ještě dvakrát předjel Valentino Rossi a nakonec i Nicky Hayden, který využil střetu Tamady se španělským jezdcem. Přesto byl Sete Gibernau s výsledkem spokojený a to zvláště poté, co ho celý víkend sužovala horečka.
"Byl to jeden z mých nejtěžších závodů. Bojoval jsem se zdravím po celý víkend, včera a dnes ráno jsem měl horečku 38 stupňů," říkal španělský jezdec po jeho dokončení. "Jsem rád, že jsem nehavaroval. V závodě jsem podal vše co umím, ale viděl jsem pouze dva metry před sebe, jak jsem měl zvlhlé oči. Ve skutečnosti jsem do ostatních jezdců málem několikrát udeřil, jak jsem špatně viděl. Již se těším na další závod, kde doufám v lepší pohodu. Když jsem sesedl z motocyklu, tak jsem se cítil velmi slabý," dodává Gibernau na své zastavení hned po projetí cílem.
"Nechci žádnou pomstu, ale jsem si jistý, že je to správné rozhodnutí," říká Gibernau na diskvalifikaci Makoto Tamady a dodává, že on protest nepředložil.
Na jedenáctém místě ve stejném závodě se umístnil Gibernauv týmový kolega Ryuichi Kiyonari, který se poprvé se strojem Honda RC 211V představil před domácím publikem.
"Nebyl jsem schopný zvládnou dobrý rytmus," říká japonský mladíček Gresiniho týmu. "Jsem rád, že nemusím čekat dva týdny do dalšího závodu, protože jsem horlivý do další jízdy na motocyklu. V posledních třech závodech jako vždy vložím maximum do mé jízdy."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist