Gauloises Fortuna a Le Mans

Tým Gauloises Fortuna Yamaha by chtěl v Le Mans dostat opět Valentina Rossiho na pódiové umístnění.

Valentino Rossi (Gauloises fortuna Yamaha)
Le Mans je rozhodně okruh pro Yamahu a já si myslím, že tam mám dobrou příležitost. Může to být docela ošidné, pokud bude špatné počasí a tak opravdu doufám, že budu mít trochu štěstí a bude sucho. Lidé z Itálie mi stále blahopřejí. Každý kdo sledoval závod v televizi, říkal že se mu hrozně líbil [Rossi hovořil o závodu ve Welkomu – poz. Racing]. Bylo docela těžké přijet dva dny po závodě do Itálie, každý mi chtěl poblahopřát. Nebyl to normální závod. Nyní se potřebuji soustředit, abych se dokázal vrátit na pódium. Je před námi mnoho práce.
Carlos Checa (Gauloises fortuna Yamaha)
Le Mans je okruh, kde jsem byl vždy úspěšný s dvoutaktem, ale doposud ne se čtyřtaktem. Doufám, že to tento rok změním. Okruh Le Mans bude vlastně oproti loňsku hodně vylepšený, změnili to na konci druhé a třetí zatáčky, změnil se asfalt a tím se zlepšila přilnavost. Mám v postatě rád konec okruhu, který mi připomíná okruh v Catalunyi. Minulý rok jsem měl v závodě v Le Mans problém, ale nyní se soustředím na budoucnost. Vždy tam jsou nějací španělští fanoušci, kteří mi připomínají domov. Mám rád atmosféru okolo tohoto francouzského okruhu, zvláště po půlnoci.
Davide Brivio (ředitel týmu Gauloises fortuna Yamaha)
Minulý týden jsme absolvovali dvoudenní test v Jerezu a jeho výsledky byly docela pozitivní. Během tohoto testování zkoušeli Valentino i Carlos několik nových pneumatik, které nám dodal Michelin, také se pracovalo na nějakém odlišném nastavení na jejich motocyklech. Valentino měl dobrý test, Carlos ho měl dobrý především druhý den. Měli bychom proto být v Le Mans v dobré formě. V Le Mans je nový povrch dráhy a tak by tam měly být oproti minulosti značné rozdíly. Myslím, že asfalt bude mít více přilnavosti, což si potvrdíme při pátečním tréninku. Také si musíme zkontrolovat, jak bude pracovat motocykl na novém povrchu v mokrých podmínkách. V minulosti měl okruh Le Mans tři různé povrchy a pouze jeden nám v dešti nevyhovoval. Je opět otázkou, jaké bude během víkendu počasí, myslím, že alespoň jednou bude pršet. Po mokrém závodu v Jerezu jsme potřebovali testovat na mokru, ale bohužel bylo sucho. Pokud by měl být mokrý závod i v Le Mans, doufám, že budeme moci předtím na mokru i trénovat. Ačkoliv naše výsledky z Jerezu nebyly přesně to co jsem očekával, musím říci, že jsem nakonec byl spokojený s tím, že oba jezdci dokončili závod na svých bodovaných místech. Hodně jezdců tam havarovalo.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist