Eros Braconi o letošním roku

Technický ředitel týmu Campetella Racing, pan Eros Braconi vyprávěl o letošní sezóně před prvními testy tohoto týmu v letošní sezóně.

Tým Campetella Racing se svými jezdci Franco Battainim a Sylvainem Guintolim se připravuje na oficiální testování továrny Aprilia, které proběhne na okruhu Valencia ve dnech 5. - 6. února. Poté co tým na konci minulého roku definitivně přišel o svou hvězdu v podobě Randyho de Punieta, je nyní již i spokojení technický ředitel týmu Campetella Racing pan Eros Braconi.
"Plánovali jsme jet letošní sezónu s de Punietem, ale on dostal příležitost startovat ne továrním motocyklu. Nechtěli jsme mu blokovat cestu a to zejména, protože jsme věděli, že takovýto motocykl my nemůžeme dostat", říká Eros Bracini, který je v tomto týmu již deset let. "Souhlasili jsme s Alexem Debonem a jeho odchodem od nás. Po krátkém hledání jsme následně našli naše nové jezdce, Battainiho a Guintoliho. S naší letošní strukturou jsem spokojený. Pozitivní je, že máme velmi zkušeného jezdce jakým jistě Battaini je, on k nám přinese nové věci o to jak pro okruh tak i do boxů. Také je pro nás výhoda, že jako italský tým máme italského jezdce, to vždy přiláká více sponzorů a zlepší obraz týmu. Na druhou stranu máme Guintoliho, který v loňském roce nezávodil, když se rozhodl vstoupit do vrcholné třídy jako testovací jezdec a snad právě proto je nyní velmi motivovaný. Jsem přesvědčen, že s těmito dvěma jezdci můžeme zažít velký rok."
Po testech Aprilie na okruhu Ricardo Torma se tým zúčastní pochopitelně IRTA testů a následně plánuje před zahájením šampionátu ještě jedno soukromé testování. "Náš cíl pro letošní rok je být nejlepším soukromým týmem v celém šampionátu třídy 250 ccm", říká Braconi a hned vysvětluje, "musí to být cíl týmu, který má Kittové motocykly, zatímco cíle týmů s továrními motocykly jsou zřejmě šampionát vyhrát", končí svůj rozhovor technický ředitel týmu Campetella Racing.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist