Eric Bataille je zpět

Po roční odmlce se v závodech Grand Prix opět představí Eric Bataille, tentokrát však jako oficiální jezdec třídy 250 ccm a především také jako francouzský občan.

Jedním z návratů na světovou scénu je i letošní debut francouzského jezdce Erica Batailleho ve třídě Grand Prix 250 ccm. Eric se nejprve jako občan Andorry zúčastnil v letech 2000 a 2001 šampionátu nejnižší třídy aby v roce 2002 přestoupil na silnější motocykl 250 ccm (a to i z důvodu nesehnání angažmá ve třídě 125 ccm). Se čtvrtlitrovým motocyklem se účastnil několika šampionátu včetně evropského mistrovství. Ve francouzském šampionátu dominoval a získal titul, ve španělském bral celkové druhé místo. S týmem Honda BQR se na divokou kartu zúčastnil i několika závodů Grand Prix (z počátku sezóny stále ještě jako občan Andorry). Pro letošní sezónu si tak vybojoval stabilní místo oficiálního jezdce Grand Prix 250 ccm právě v tomto týmu.
“Vrátil jsem se z Dominicanské Republiky kde jsem byl na dovolené a již se opět cítím připravený usednout na motocykl a připravovat se na letošní sezónu“, říkal Eric Bataille. “Jsem velmi aktivní člověk a během mé dovolené jsem zkoušel množství různých sportů. Také jsem po té zemi hodně cestoval, ohromila mě. Nyní se již těším na testy s BQR a na start sezóny v tomto týmu.“
Bataille se po delší době vrací ke svému někdejšímu týmovému kolegovi, se kterým začínal vstupovat na světové okruhy. Společně s Alexem Debonem pojedou nové stroje Honda RS-W 250. “Debon je můj dobrý přítel, začínali jsme spolu před třemi lety. Myslím, že nám tým v naší přípravě pomůže, tomuto týmu věřím. Náš cíl je bojovat proti vedoucím jezdcům. Chci začít rozumně, bez spěchání, protože to bude dlouhý rok“, říkal jezdec jenž se již letos svezl, ale se starým motocyklem to nebylo podle jeho slov to pravé. Těmto testům tehdy nepřálo ani chladné počasí a tak první vážné seznámení bude až při IRTA testech.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist