Edwards o Katovi

Colin Edwards promluvil o Daijiru Katovi, se kterým v loňském roce absolvoval vytrvalostní závod v Suzuce.

"Byl to smutný den, všechno bylo zastíněno Katovou havárii", vzpomíná na svůj debut v MotoGP americký jezdec Colin Edwards, který také vypráví jak při odletu z Japonska postával u Maxe Biaggiho jenž vedl rozhovor s Dr. Claudio Costou. Max mu následně řekl co si ti dva řekli ve své mateřštině. "Je to jaku taška naplněná sklenicí, když jí pustíš na zem tak se sklenice rozbijí, ale taška zůstane neporušená", řekl tehdy Biaggi Edwardsovi, který na to pravil, že by se již v této situaci nechtěl probudit.
Colin Edwards vzpomíná kdy se poprvé seznámil s motocyklovou smrtí. Bylo to v roce 1992 kdy ještě jako chlapec sledoval s křikem v hrdle smrt Larryho Schwarzbacha. "Následně jsem si uvědomil, že to je konečná cena, kterou zaplatíte za to co děláte", vzpomíná Edwards a připomíná zprávy ze světových tragédií, při kterých umírají lidé. Silniční havárie, smrt cyklistů, zabité nevinné lidi šílenými teroristy. "Uvědomil jsem si, že všichni zemřeme! Dříve nebo později! Od roku 1992 držím postoj, že pokud musím umřít tak na závodní dráze. Umřít u toho co miluji, ne od nějaké zbloudilé kulky od šíleného pankáče, ne tak aby mě přejel opilec", říká Colin Edwards II.
Colin své vyprávění zakončil slovy, že Kato byl dobrý člověk, správný manžel, pekelný otec a velice rychlý jezdec na dvou kolech. "Moje srdce je s jeho manželkou a dětmi, u kterých jsem byl nějakou dobu, když jsem v loňském roce s ním jel osmihodinový závod v Suzuce." Profil Colina Edwardse

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist