Čtvrtek před dnem "D"

Ve čtvrtek před startem každé Grand Prix se koná množství různých akcí, ve Welkomu byly všechny akce z pietnosti vůči Daijirovi Katovi zrušené.

Po třech týdnech volna se opět jezdci Grand Prix sešli na jednom okruhu, kterým se tentokrát stal jihoafrický Welkom. Tři týdny úzkosti a zoufalství kvůli tragické nehodě Daijira Kata se jezdci se svými doprovody začali připravovat pod pálivým sluncem. Bolest ztráty Daijira Kata je stále v srdcích všech jezdců a tak nebylo divu, že dnes byly zrušené všechny tradiční doprovodní akce, které se stali tradicí čtvrtků před závody. Vše z velkého respektu vůči Daijiru Katovi.
Samotní jezdci diskutovali o bezpečnosti svého zaměstnání po celý den v různých hloučcích. Vše vrcholilo v pozdním odpoledni kdy se jezdci sešli ke společné "schůzi", na které řešili problémy právě týkající se bezpečnosti jejich povolání.
Zděšení dnes ráno zavládlo v týmu Repsol Honda, když jejich hlavní hvězda Valentino Rossi dorazila na letiště v Johahannesburgu a hned si stěžovala na zvýšenou teplotu spojenou s dalšími symptomy nachlazení. Odpoledne pak Rossi prožil v Mobilní klinice dr. Costy kde se snažil zbavit své horečky jenž měla údajně vyrůst až na 39 °C. Do mobilní kliniky se podívalo několik dalších jezdců včetně Alexe Barrose, který sem přišel na kontrolu svého doléčeného zranění nohy jenž si způsobil v zahřívacím tréninku před závodem v Suzuce. "V Brazílii jsem spolupracoval s nejlepšími fyzioterapeuty, kteří pracují také například s národním fotbalovým týmem Brazílie. Každý den jsem na kolenu pracoval a nyní bych mohl říct, že v něm mám zpět asi devadesát procent síly. Ještě nejsem doléčený, ale již chodím bez berlí a pro závod budu v pořádku," říkal dnes Alex Barros.
Claudio Costa dnes také potvrdil, že italský jezdec týmu Fortuna Yamaha Marco Melandri dělá ve svém zotavení po vážné havárii v Suzuce velké pokroky, a že tedy na 99% bude Macio zpět na motocyklu již při příští Grand Prix v Jerezu.
Připravený na svůj druhý závod ve třídě 250 ccm je také bývalý Mistr Světa nejslabší třídy Manuel Poggiali, který famózně vyhrál úvodní závod roku. "Toto bude omnoho více těžší závod než v Suzuce," říkal Poggiali. "V Suzuce to byl pro mě velký debut, ale také divný závod. Můj zdejší cíl je dostat se na lepší kvalifikační pozici a udělat to nejlepší v závodě. Já jsem zde již vyhrál se 125., ale to bylo dříve a dnes je nyní. Bude to extrémně náročné."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist