Capirossi a Bayliss o Valencii

Loris Capirossi a Troy Bayliss chtějí ve španělské Valencii uspět a připravit si tak dobrou pozici pro zimní přípravu.

Již ke své dvousté Grand Prix se v neděli ve 14:00 hodin postaví italský jezdec Loris Capirossi a jistě toto jubileum bude chtít náležitě oslavit. Malý Ital se poprvé postavil na startovní rošt závodu Mistrovství Světa v roce 1990 (125 ccm), když absolvoval závod v Japonsku. Svůj debutující rok oslavil nejen prvním vítězstvím (Británie), ale i ziskem světového titulu třídy 125 ccm, který v následujícím roce i obhájil. Ke dvou titulům z nejnižší třídy přidal i titul ze třídy čtvrtlitrů, který slavil v roce 1998. Do výčtu úspěchů tohoto sympatického Itala žijícího v Monaku lze jistě zařadit i jeho letošní vítězství v Grand Prix Catalunye na okruhu Montmeló poblíž Barcelony, kde se společně s továrnou Ducati radoval po velmi dlouhé době čekání.
"Byla čest závodit s Ducati Marlboro týmem na stroji Desmosedici," říká Loris Capirossi. "Byla velká čest získat pro tento motocykl první vítězství. 15. červen byl pro mě velmi zvláštní den, nejen pro mě, ale také pro tým a všechny nějak spojené s tímto motocyklem. Nyní se vracím do Španělska a pokusím se zopakovat ten úspěch. Mohu jen stěží uvěřit, že to bude můj dvoustý závod v Mistrovství Světa. Valencie nebude snadná, protože to je velmi neobvyklý okruh s mnoha zatáčkami na malý plyn, které do sebe zapadají. Je to možná ne zrovna ideální okruh pro motocykly s 220. a více koni. Nicméně jsem si jistý, že můžu být konkurence schopný."
Slavit bude i druhý jezdec týmu Troy Bayliss, který tímto závodem uzavře svůj první rok mezi jezdci třídy MotoGP. Troy letos se strojem Desmosedici získal třikrát umístnění na pódium a dvakrát se dokázal kvalifikovat do první řady na startu závodu. Troy letos absolvoval většinu závodů na okruzích, které pro něj znamenaly zcela nové prostředí a tak slibné umístnění v celkovém hodnocení šampionátu je více než vynikající. Bayliss se vrací po svém těžkém pádu ze začátku závodu v australském Phillip Islandu, po kterém byl i krátkodobě v bezvědomí.
"Na Phillip Islandu jsem jel vpředu pro slibný výsledek, ale je to závodění, musíte ho vzít jak příjde," snaží se zapomenou na domácí představení Troy Bayliss, který doufá, že ve Valencii naváže na loňský rok, kdy zde zvítězil v obou závodech třídy World Superbike. "Vždy chcete získat dobrý výsledek v posledním závodě sezóny, jdete pak do zimní přípravy s úsměvem na tváři. To je to co chci tento víkend. Valencii znám velmi dobře a tak použiji vše co jsem se letos naučil. Je to pro mě rok vzestupu nahoru ale i kolísání dolů. Několikrát jsem jel vepředu, ale závod jsem nevyhrál a to je jediný důvod proč závodím - chci vyhrát."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist