Z Assenu si Oliver König odvezl devět bodů

Český tým Five two racing má za sebou další závodní víkend. Tentokrát se seriál ADAC Northern Europe cup jel společně s WSBK v holandském Assenu. V Holandsku zajel český závodník Oliver König na sedmé místo a v průběžném hodnocení je nyní třetí přičemž bodově je na tom stejně jako druhý jezdec v pořadí.

Podmínky byly velmi nestálé a taktéž možnost seznámení s novou dráhou minimální. V pátek proběhl volný trénink, který se jel na vodě a Oliver v něm zajel třetí čas. Následovala sobotní kvalifikace, do které Oliver po drobném technickém problému odstartoval později a vzhledem k tomu, že nad okruhem začalo poprchávat, již nestihl zajet rychlé kolo, jako jeho soupeři, kteří zajeli nejrychlejší časy v prvních dvou kolech. Oliver tak obsadil až sedmnácté místo a do závodu tak v neděli odstartoval z šesté řady startovního roštu.

V závodě šel Oliver hned od startu poměrně rychle dopředu, nicméně vzhledem k celkovému posunu celého závodního dne díky rozmarům počasí (většina závodů se jela na dvě části díky dešti, který se střídal se sluncem) byl závod z původních třinácti kol zkrácen na deset a Oliverovi se za tak krátkou dobu nepodařilo dostat dále než na sedmé místo v cíli.

Z Assenu tým přivezl devět bodů a Oliver se v průběžném pořadí posunul na třetí pozici se ztrátou šesti bodů na vedoucího jezdce šampionátu. S druhým jezdcem v pořadí jsou na tom bodově stejně, čtvrtý ztrácí deset bodů.

Děkujeme všem partnerům 4SR, Honda ČR, Stratos auto, Tyrex, Yshop, Motorbike, Polygos print, Fiat ČR, Pirelli a samozřejmě všem fanouškům za podporu. Další závod čeká tým Five two racing na německém Lausitzringu v termínu 29.dubna až 1.května 2016.

Kategorie Moto3 Standard (Top5):

1 - Matthias Meggle - GER - Honda – 56 bodů
2 - Phillip Freitag - GER - Honda - 50
3 - Oliver König - CZE - Honda - 50
4 - Dirk Geiger - GER - Honda - 40
5 - Simon Jespersen - DEN - Honda - 37

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist