TT: Úterní tréninky na Manu

V úterý pokračovali jezdci v přípravě na červnový závodní týden letošního ročníku legendárního podniku TT Isle of Man 2014. Neradostná zpráva přišla v úterý pozdě večer, když museli zastavit trénink kategorie Sidecar a po chvíli došlo na to, že postiženou posádkou byla #35 Nev Jones a Milan Vorel, který mířil do nemocnice s podezřením na zlomenou nohu.

V tréninku třídy Superbike znovu zářil Bruce Anstey na Hondě, když kolo Horského okruhu zajel časem 17:18.000 (130.860mph). Jezdec stáje Valvoline Padgett's Honda byl nejrychlejší ve svém druhém kole a dokázal porazit zkušeného Johna McGuinnesse, který zajel 129.395mph i přesto, že bojuje se zraněnou rukou. Třetím nejrychlejším jezdcem druhého dne kvalifikačních tréninků byl se 129.164mph Guy Martin na motocyklu v barvách stáje Tyco Suzuki. Michael Dunlop byl také na 130mph, ale až do té doby než mu došel benzín. Přesto si v jednom kole dokázal s BMW S1000RR zajet pro čtvrtý čas. První pětici uzavřel jezdec BMW Michael Rutter (128.728mph).

Výsledek - TT Superbike.pdf
V Supersportech zajel nejrychleji jezdec týmu Pirtek Honda Lee Johnston (123.803mph), na druhém místě se umístil Gary Johnson (123.576mph) v sedle motocyklu Triumph a třetí v pořadí byl jeho týmový kolega Michael Rutter (123.402mph) ze Smiths Triumph. Jezdec Tyco Suzuki Wiliam Dunlop (123.063mph) skočil čtvrtý a první pětici nejrychlejších uzavřel jezdec Yamahy Dean Harrison (122.858mph). Český závodník Michal “Indi“ Dokoupil zajel s Yamahou jedno kolo s maximem na 117.138mph.

Výsledek - TT Supersport.pdf

V kategorii Superstock vládla Kawasaki Quattro Plant Muc-Off Jamese Hilliera s maximem na kolo (126.243mph). Za ním následovala dvojice na strojích německé výroby BMW, druhý Michael Dunlop (125,840mph) a třetí Michael Rutter (125.325mph). V superstockové kategorii je Bruce Anstey tentokrát čtvrtý s maximem 125.086mph a pátý nejrychlejší je dvacetinásobný vítěz TT John McGuinness s Hondou týmu Valvoline Racing by Padgetts Motocycles, tedy stejným týmem za jaký závodí Anstey.
Výsledek - TT Superstock.pdf

Na špici výsledkové listiny je po kvalifikačním tréninku kategorie Lightweight Ivan Lintin s průměrnou rychlostí 117.297mph. Na druhé pozici je Keith Amor a třetí James Cowton. Čtvrtá příčka patří Oliverovi Linsdellimu a pátý je James Hillier (114.743mph). Český závodník týmu Motopoint Indi Racing Team Michal Dokoupil (109.797mph) zajel v sedle Kawasaki na šestnáctou pozici.
Výsledek - TT Lightweight.pdf

Nejrychlejším z nováčků byl v úterý jezdec stáje Ice Valley by Motorsave Trade Peter Hickman, jenž si rychlostí téměř 120mph dojel v sedle BMW pro osmadvacátou pozici v kategorii Superstock.

Jako poslední v úterý večer trénovaly posádky kategorie Sidecar. Trénink o půl desáté (SEČ) zastavily červené vlajky po nehodě v Kerrowmoar, kde se do potíží dostala posádka ve složení Nev Jones a Čech Milan Vorel. Výsledkem bylo, že Jones vyvázl bez zranění, ale českého jezdce Milana Vorla transportovali vrtulníkem do Nobles Hospital s podezřením na frakturu dolní končetiny.

Nejrychlejší posádkou druhého dne jízd byli John Holden a Andy Winkle s kolem na 112.877mph. Druzí byli Ben Birchall a Tom Birchall (112.047mph). Všichni stačili zajet jedno kolo, protože pak trénink zastavily již zmíněné červené vlajky.

Výsledek - TT Sidecar.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist