TT 2015 – První tréninky na ostrově Man ovlivnilo počasí

V sobotu odstartovali přípravu na letošní ročník Isle of Man nejdřív nováčci v kontrolním kole pod dohledem zkušených jezdců Tourist Trophy a později večer měli na programu první měřené tréninky jezdci třídy Lightweight a posádky sajdkár. Kvůli nepřízni počasí dokončili plánovaný program jen jezdci třídy Lightweight, i když ne kompletní, protože byl kvůli dešti předčasně ukončen. Nejrychlejší byl Ryan Farquhar s průměrem na 117.12mph. Trénink absolvoval také český závodník Michal 'Indi' Dokoupil, který byl na úvod šestnáctý.

První den ovlivnil déšť, ale naštěstí pro nováčky v sedlech motocyklů a sajdkár, to bylo až po jejich premiérových mílích za zkušenými maršály, kteří je provedli náročným horským okruhem, kde již v pondělí pojedou ostré tréninkové jízdy.

Jediný trénink tak v sobotu večer absolvovali jezdci kategorie Lightweight. V něm byl s časem 19:19.746 (117.12mph) nejrychlejší Ryan Farquhar (Kawasaki - Manx Gas by KMR Kawasaki). Na druhém místě skončil Gary Johnson (WK Bikes - CF Moto), který byl o půl sekundy pomalejší, třetí v pořadí je Ivan Lintin (Kawasaki - RC Express Racing).

Český závodník Michal 'Indi' Dokoupil (Kawasaki - Motopoint Indi Racing Team) zajel čas 20:41.613 (109.40mph). Ve výsledné listině mu patří pětadvacátá pozice, ale protože tam jsou všechna kola a jména jezdců zdvojená, byl výsledný čas českého závodníka šestnáctý. Nejrychlejším nováčkem byl Derek McGee (Kawasaki - McGee/Wogan Racing) s časem 21:02.353 (107.60mph). McGee předtím absolvoval kontrolní cestu okruhem za maršálem Johnem Bartonem společně s dalšími nováčky Danem Harrisonem a Geoffrey Vankoekelnberghem.

První tréninky tříd Superbike, Superstock a Supersport jsou na programu v pondělí 1.června od 19:20 hodin. Sajdkáry poprvé vyjedou na dráhu před devátou večer.

Výsledek - TT Lightweight 30.5.2015.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist