TT 2015: Druhý závod supersportů vyhrál Hutchinson, letos jeho třetí triumf

Skvělý závodní týden prožívá jezdec Ian Hutchinson, který ve středu odpoledne vyhrál druhý závod třídy Supersport a dosáhl tak třetího vítězství potom, co byl úspěšný v prvním klání supersportů a také v závodu třídy Superstock. Na druhém místě skončil Bruce Anstey, třetí by Guy Martin, jenž si dojel pro letos první stupně vítězů. Do závodu už neměl nastoupit Michael Dunlop, který ale na poslední chvíli své rozhodnutí odvolal a odstartoval. Český závodník Michal Dokoupil zůstal těsně za stříbrným Merkurem, když v závodě supersportů obsadil dvacáté místo.

V úvodním kole to byl James Hillier (Kawasaki / Quattro Plant Muc-Off Kawasaki), kdo vedl závod náskokem něco přes sekundu před Ianem Hutchinsonem (Yamaha / Team Traction Control) a Brucem Ansteyem (Honda / Valvoline Racing by Padgetts Moto). Na čtvrté pozici pokračoval Gary Johnson (Yamaha), pátý jel Guy Martin (Triumph / Smiths Racing) a šestý Dean Harrison (Yamaha / Mar-Train Racing), jenž ale záhy skončil v Ballaugh.

Po Ramsey už vedl jezdec Yamahy Ian Hutchinson, který si na druhého Jamese Hilliera vytvořil náskok jedné sekundy. S úvodním kolem za 127.093mph navýšil Hutchinson náskok na 3,8 sekundy. Bruce Anstey už jel druhý, čtyři sekundy ztrácel James Hillier, jenž musel čelit ataku čtvrtého Guy Martin na Triumphu. Gary Johnson (Yamaha) byl pátý, šestý jel Lee Johnston (Triumph / East Coast Construction / Burden). Zraněný Michael Dunlop (Honda / MD Racing) přeci jenom do druhého klání supersportů nastoupil, ale závod nakonec předčasně ukončil.

Ve druhém kole za to Ian Hutchinson pořádně vzal a nejrychlejším kolem závodu 127.751mph navýšil náskok na druhého Bruce Ansteye, který jezdil také přes 127mph. V době, kdy přišel na řadu pitstop, což byl konec druhého kola, dělilo oba jezdce kolem osmi sekund. V tomto okamžiku zabojoval Guy Martin a posunul se na třetí místo před jezdec Kawasaki Jamese Hilliera.

Dalších pár sekund k dobru si připsal Ian Hutchinson v době, kdy potřetí míjel Ramsey Hairpin. Novozélanďan Bruce Ansteye, ale zatnul zuby a do posledního kola snížil deficit na 8,6 sekundy. Na třetí pozici v závodě pokračoval Guy Martin, čtvrtý James Hillier, pátý Gary Johnson (Yamaha) a šestý Lee Johnston. O sedmou pozici soupeřili jezdci Hondy John McGuinness (Honda / Jackson Racing), Conor Cummins (Honda / Jackson Racing) a Dan Kneen (Honda / Valvoline Padgetts Honda).

Vedoucí jezdec Ian Hutchinson nic neponechal náhodě, zabral a v cíli klání na čtyři kola byl s náskokem 14,8 sekundy. Hutchinson tak tento týden slavil své již třetí vítězství. Druhý závod dokončil pětačtyřicetiletý Bruce Anstey, který v neděli vyhrál závod třídy Superbike. První stupně vítězů letošní TT zaznamenal třetím místem Guy Martin.

Český závodník Michal 'Indi' Dokoupil (Yamaha / Motopoint Indi Racing Team) dokončil závod dvacátý 01:16:14.849 (118.761mph) a jen opravdu těsně minul stříbrného Merkura. Letos tak získal svůj druhý bronz.

V letošním celkovém hodnocení TT má Ian Hutchinson celkem 95 bodů a je první. Druhá příčka patří Bruce Ansteyovi, třetí je Jamese Hillier, pro něhož bylo čtvrté místo v závodu nejlepším umístěním v třídě Supersport.

Středa, 10.června 2015

Monster Energy Supersport TT (2) – závod (4kola)
TT Supersport 2 result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist