Zraněného Rinse nahradí v britské GP Iker Lecuona

Jezdec týmu HRC ve WorldSBK Iker Lecuona nahradí o víkendu Velké ceny Velké Británie zraněného Alexe Rinse. Španěl Rins si pádem ve sprintovém závodu královské MotoGP™ (10.června 2023) na okruhu v Mugellu zlomil lýtkovou a holenní kost a zatím není připraven závodit.

Závodní víkend Velké ceny Velké Británie přichází po letní přestávce a je spojen s termínem 4. až 6.srpna. Třebaže jezdci měli po Assenu k dispozici víc jak měsíc volna, ani to nestačilo, aby Alex Rins (LCR Honda Castrol) byl připraven na Silverstonu závodit. „Jeho rekonvalescence probíhá velmi dobře. Nevím ale, kdy bude schopen znovu závodit, a kdy se vrátí,“ prozradil šéf týmu LCR Honda, Lucio Cecchinello.

Třebaže Rins intenzivně rehabilituje, pro závody na Silverstonu Španěla nahradí jeho krajan z prostředí MS superbiků Iker Lecuona. „Přeji Alexovi brzké uzdravení. Vím, jak tyto situace bývají těžké,“ řekl tovární jezdec Hondy WSBK. „Do té doby rád nasednu na motorku, protože chci odvést co nejlepší práci a pomoci týmu. Kromě toho se mi líbí uspořádání trati v Silverstonu, kde si to můžeme užít. Chci poděkovat Hondě a LCR za příležitost.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist