Závod v Laguně Andrea Iannone nepojede

Potom, co italský jezdec kvůli zranění pravého ramene vynechal osmý závod motocyklového šampionátu v německém Sachsenringu, nepojede ani devátý podnik sezony v Laguně Seca, který je na programu už tento víkend na západě Spojených států v Monterey.

Andrea Iannone havaroval v posledním sobotním tréninku královské kubatury a pádem si nešťastně vykloubil pravé rameno. Do kvalifikace italský závodník satelitní GP13 už nenastoupil a ráno před startem nedělního zahřívacího tréninku tým oznámil, že Iannone odstupuje kvůli ramennímu zranění.

Rozhodnutí v Německu nezávodit nesl Andrea Iannone těžce a jen možná hrozba, že by si závoděním na Sachsenringu mohl zranění ramene jen zhoršit, Itala nakonec přiměla ze závodu odstoupit. „I když to není jednoduché, někdy je ale lepší říct ne,“ uvedl Andrea Iannone. „Rád bych jel v Laguně, protože jsem tam nikdy předtím nezávodil a bylo by to poprvé. Musím ještě ale vyhodnotit všechna pro a proti, abych zbytečně neriskoval.“
V úterý ale bylo potvrzeno, že Andrea Iannone nepojede ani závod královské kubatury v Laguně Seca. Vyšetření na magnetické rezonanci ukázalo nalomenou pažní kost a také možnost, že by při zatížení ramene v tak krátké době po úrazu mohlo dojít k poškození vazů a klubu, takže doporučení zní, aby teď Ital především zvolil odpočinek.

Pro Pramac Racing to nyní znamená, že nemá ani jednoho svého jezdce pod smlouvou. Ben Spies má problémy s ramenem už od podzimu 2012 a letos si s Ducati GP13 opravdu moc nezajezdil. Nyní má podobné zdravotní problémy Andrea Iannone.

Již před Německem bylo potvrzeno, že za Bena Spiese pojede americkou Grand Prix Alex De Angelis, jezdec kubatury Moto2, který závodí v barvách stáje NGM Mobile Forward Racing. Pravděpodobně tak bude jediný, kdo s Pramac Racingem závod v Laguně Seca pojede, protože za Iannoneho tak rychle náhradu asi neseženou. Tým počítá s Andrea Iannonem pro závod v Indianapolis, který je na programu 18.srpna.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist