Wilco Zeelenberg: "Lorenzo nebyl zrovna nadšený!"

Lorenzův týmový manažer Wilco Zeelenberg vypovídá o okamžiku, kdy bylo Jorgemu nalito čisté víno o příchodu Valentina Rossiho k továrnímu týmu Yamaha a také o tom, jak si představuje současný vztah mistra a ex-mistra světa MotoGP.

Holanďan Wilco Zeelenberg je už dva roky týmovým manažerem mistra světa Jorge Lorenza u Yamahy. Jeho názor ale odporuje všem ostatním odborným názorům, a sice že v továrním boxu Yamahy bude v roce 2013 vládnout nepřátelská atmosféra.

"Jistě se bude Jorge snažit vyhrávat. A Valentino bude chtít ukázat, na jaké úrovni se nyní nachází. Proto neočekávám ty problémy, které byly v minulosti", říká nizozemský ex-pilot GP, který vyhrál v roce 1990 závod GP 250-ccm na Nürburgringu. "Jorge byl tehdy Rookie a samozřejmě dělal vše pro to, aby byl rychlejší než Valentino. A že Valentino z toho nebyl vůbec nadšený, je pochopitelné".
Mezitím se zvětšil vzájemný respekt mezi Rossim a Lorenzem. Ovšem staré rány se ještě úplně nezahojily. Zeelenberg také potvrzuje, že číslo "46" rozhodně nebyl Lorenzův pilot, kterého si přál jako nástupce Benyho Spiese.

"Jorge si přál úplně jiného pilota. Ale je to odpovědnost Yamahy, kterému jezdci nabídne smlouvu. A v červencovém Mugellu nalili Jorgemu čistého vína. Manažeři od Yamahy mu tehdy řekli, že jednají s Valentinem. To už měl ale Jorge podepsanou smlouvu. Rozhodně nejásal, ale rozhodnutí Yamahy prostě akceptoval.", vysvětluje dále Zeelenberg.

Že ale na Rossiho čeká hodně těžká úloha, je úplně jasné. Jorge Lorenzo dokončil v uplynulé sezoně celkem 16 z 18 závodů - a nebyl v cíli odmávnut hůře, než na 2. místě.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist