Využije Michael Laverty nabídku jezdit královskou kubaturu?

Paul Bird, majitel týmu PB Motorsport, hledá stále svou jezdeckou dvojici na rok 2013 pro svůj tým MotoGP. Jelikož jedním z pilotů by měl bý Brit, tak se okruh vyvolených hodně zmenšil.

35-letý Shane Byrne se rozhodl zůstat raději v národním superbikovém šampionátu, Tommy Hill si dává roční závodní přestávku a James Ellison neměl odpovídající výkony - Paul Bird tak hledá jiného jezdce, který by závodil v nejvyšší souteži, tedy v MotoGP. Nyní se zdá, že tato volba by mohla padnout na Michaela Lavertyho, vloni pátého jezdce britského superbikového šampionátu.

Laverty má dvě nabídky, aby zůstál i nadále v BSB - od Yamahy a od Hondy - ale pokušení připojit se k týmu PBM a jezdit motocykl ART v MotoGP je hodně silné.
"Mám opravdu velmi dobré nabídky jak od Hondy, tak od Yamahy, tedy od týmů mých posledních  dvě sezon, ale vábí mě mistrovství světa a možnost závodit proti Edwardsovi a de Punietovi", řekl pro belfasttelegraph.co.uk irský jezdec Laverty.

"Musím se brzy rozhodnout, Yamaha mně nemůže už dlouho držet volné místo", ví dobře 31-letý pilot, pro kterého taková možnost, jezdit v královské kubatuře motocyklového závodění, už možná nikdy nepřijde.

Jako druhý jezdec v týmu Paula Birda je stále největším favoritem Yonny Hernandez.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist