Výhružky Simoncellimu

Fanoušci ve Španělsku hrozí před katalánskou Grand Prix Italovi Marcu Simoncellimu. Důvodem je jeho kolize se Španělem Dani Pedrosou při francouzském závodě v Le Mans, kdy si Pedrosa zlomil klíční kost a jeho start při domácím závodě v Barceloně je stále nejistý.

Ze začátku vše vypadalo spíše jako mediální přestřelka, když Valentino Rossi označil své současné soupeře v MotoGP jako "Pussys" nebo také jako děti z mateřské školky. Na jeho vyjádření promptně reagoval a to velmi vtipně mistr světa Jorge Lorenzo, který opáčil: "Musí to být velká ostuda, být každý závodní víkend od těchto dětí porážen".

Ale pojďme nazpět k Simoncellimu: Ten měl už v kubatuře do 250 ccm hodně velké problémy s Doviziosem, Barberou a Bautistou. Právě ex-šampion Rossi se ze začátku držel v hodnocení svého kamaráda Marca hodně neutrálně a stranou, když později i on připustil, že: "Ve dvěstěpadesátkách měl sice Marco na svém kontě několik manévrů, které byly až na samém limitu. Jezdil prostě hodně agresívně. Ovšem v MotoGP až do závodu v Le Mans se mu nedalo nic vytknout..."  

Itala Marca Simoncelliho čekají nyní hodně těžké časy. Po kolizi s Dani Pedrosou ve Francii, kdy si tovární jezdec HRC Pedrosa zlomil pravou klíční kost, to nebude mít italský jezdec při Grand Prix Katalánska na okruhu Montmeló vůbec jednoduché. O tom, že ho čeká nepříjemný rozhovor s vysvětlováním s ředitelstvím závodů Grand Prix, jsme už psali ve včerejším článku


Nyní ale italská tisková kancelář ANSA vydala zprávu: "Marco Simoncelli, il pilota della Honda che corre in Motogp con i colori del Team Honda Gresini, è a rischio sicurezza nel GP della Catalogna. La notizia, che arriva da ambienti giornalistici spagnoli, è confermata dal team manager di Simoncelli Fausto Gresini, secondo il quale l'italiano sarebbe stato minacciato in vista della gara che si svolgerà domenica prossima sul circuito del Montmelò alle porte di Barcellona. A quanto pare alcuni facinorosi tifosi spagnoli non hanno affatto gradito l'irruenza in pista di Marco Simoncelli, soprattutto dopo l'incidente del Gp di Francia, quando l'italiano, è stato accusato di aver causato la caduta dell'iberico Dani Pedrosa (Honda) dopo un sorpasso molto deciso"., že Simoncelli musí čelit výhružkám španělských fanoušků, ve kterých nechybí ani hrozby zabití. Tuto zprávu o výhružkách svému jezdci potvrdil i manažér týmu, ve kterém "SuperSic" jezdí, tedy Fausto Gresini.

Již před francouzským závodem v Le Mans proběhla v médiích slovní přestřelka, ve které mistr světa Jorge Lorenzo kritizoval Simoncelliho za agresivní jízdu.

"Měl jsem nyní dva týdny čas přemýšlet o závodě v Le Mans. Jsem velmi smutný z toho, co se stalo Danimu a jen si přeji, aby byl k závodům v tom pravém okamžiku zdravý. Vím, že jsem udělal chybu a v budoucnu se pokusím takovou situaci řešit jinak a budu o něco opatrnější. Neočekávám v Barceloně žádné ovace, ale doufám, že pokud budu kritizován, tak se to odehraje na civilizační úrovni", řekl včera na toto téma Simoncelli.

 

.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist