Vše se přiklání k Edwardsovi

Oficiální náhradník za Valentina Rossiho sice ještě nebyl oznámen, ale vše nasvědčuje tomu, že to bude zkušený Colin Edwards. A proč né zrovna Ben Spies, to se dozvíte v článku.

Jedním z důvodů, proč doposud nebyl Colin Edwards oficiálně oznámen jako náhradník za Valentina Rossiho na jeho tovární motocykl Yamaha YZR M1,  je zdravotní stav dvojnásobného ex-mistra světa superbiků z Texasu. A i tentokráte se jedná o motocyklovou nemoc, tedy bolesti a křeče v předloktí paže. U Colina Edwardse pak o jeho pravé předloktí. Začalo to v nedělním warm upu a v závodě samotném to nebylo o nic lepší. 

"Texas Tornado" musel vyhledat ošetření v Clinica Mobile a zároveň bylo konstatováno, že se pro Silverstone nedá očekávat žádné velké zlepšení. 


A proč vlastně není superbikový mistr světa Ben Spies tou správnou náhradou? Existují tři důvody a všechny jsou logické: Tím prvním je skutečnost, že tento mladý Američan trvá na svých mechanicích a v případě "hostování" ve stáji Fiat Yamaha si chtěl celý tým techniků z Tech3 vzít s sebou. 

Druhým důvodem je skutečnost, že by se Spies v továrním týmu dostal pod obrovský talk (a to nejen mediální) a to rozhodně není v zájmu továrny Yamaha.

A konečně důvod třetí, s tím druhým však skoro spojený. Na rozdíl od Colina Edwardse jeho texaský krajan Ben Spies hodně padá a s tím souvisí i možné poškození motoru jako takového (jejich počet je jak známo na rok 2010 omezen).  A po svém návratu by jistě Valentino Rossi nebyl nijak rád, že má k dispozici už jen "X" zbývajících motorů.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist