Vítězství Ducati jsem předvídal a Doviziosovi to přeji, říká Lorenzo

S výsledkem závodu v Itálii není Jorge Lorenzo spokojen, protože věřil ve víc na okruhu, kde je Ducati velmi silná. Ona také silná byla protože vyhrál Španělův týmový kolega Andrea Dovizioso a Danilo Petrucci ze satelitu Pramac Racing skončil třetí. Lorenzo ale na stupně vítězů nedosáhl a to jej pochopitelně mrzí. Věří, že už v Barceloně bude jeho šance na stupně vítězů o něco více příznivější.

Jezdec tovární Ducati Jorge Lorenzo je u italského výrobce prvním rokem a na nové prostředí si teprve zvyká. Je to ale profesionál a závodník, takže bojovat o přední příčky je to, co by Lorenzo chtěl dělat ze všeho nejvíc. Letos už s italskou značkou zaznamenal své první stupně vítězů, když v Jerezu skončil třetí, každopádně v Mugellu doufal ve víc než osmé místo v cíli.

Start byl v Lorenzově podání výborný, dostal se do čela závodního pole, kde sváděl souboje s bývalým týmovým kolegou Valentinem Rossim. Ital byl úspěšnější a Lorenzo postupně ztrácel až se před něho dostal jeho týmový kolega Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci a Álvaro Bautista. Z Mugella si Lorenzo odvezl osm bodů a v průběžném hodnocení je sedmý.

„Samozřejmě s dnešním závodem být spokojený nemůžu,“ uvedl v neděli Jorge Lorenzo. „Třebaže jsem dobře odstartoval a letos poprvé vedl závodní pole, bohužel kolo za kolem jsem začínal zpomalovat. Ztrácel jsem čas na brzdách a v této chvíli nedokážu z motorky vytěžit maximum, ale mimoto všechno jsem nebyl rychlý v zatáčkách, což moje silná stránka a právě dně jsem byl několikrát předjet vnitřkem aniž bych na to dokázal nějak reagovat.“

„Pozitivem je fakt, že Andrea závod vyhrál a Danilo byl třetí, což ukazuje, že dnes byla Ducati nejlepší motorkou na dráze. Už v pátek jsem řekl, že motorka je dobrá na vítězství a jsem za Doviziosa rád, protože si to zaslouží,“ dodal Španěl.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist