Valentino Rossi: Stupně v Jerezu? Nebo dokonce 9. vítězství?

Už osm závodů GP vyhrál v Jerezu Valentino Rossi. V neděli chce dojet minimálně na podium.


"Jerez bude pro mě hodně důležitým závodem. Myslím si, že zde budeme hodně rychlí - tedy stejně jako při testech na této trati. Pokud budeme dobře pracovat v tréninku, tak máme určitě šanci na podiové umístění. Dobře ale víme, že musíme vylepšit nastavení a máme několik myšlenek, jak to udělat. Kromě toho budeme v pondělí po závodech ještě testovat. Při této příležitosti můžeme vyzkoušet několik dalších věcí. Pak přijdou kromě Jerezu ještě Le Mans a Mugello, tedy okruhy, které nám vyhovují a kde bychom mohli vypadat opravdu dobře."
říká před úvodním evropským závodem Valentino Rossi, který se nijak netají názorem, že se už těší na evropské tratě: "Na těch jsem totiž vyrůstal".

Rossi je nyní se svým motocyklem YZR-M1-Yamaha po dvou závodech na čtvrté pozici v MS, když ztrácí na lidra šampionátu jedenáct bodů.

            

Devitinásobný mistr světa se může na okruh Jerez de la Frontera obrátit do minulosti hodně hrdě. Jeho bilance je zde totiž následující: Šest vítězství od roku 2000 v královské kubatuře, k tomu pak po jednom ve 125-kách a ve 250-kách. Suma sumárum: Při 13 startech byl Rossi odmávnut šachovnicovým praporkem na okruhu, který byl vybudován v roce 1986, celkem devět podiových umístění.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist